Bolile psihice sunt cel mai puternic tabu social

Potrivit unui studiu realizat in Marea Brutanie, oamenilor le este mai usor sa admita ca sunt homosexuali, decat ca sufera de o maladie psihica. Asumarea unei astfel de boli, ramane, conform specialistilor, cel mai puternic tabu social.
Studiul a cuprins 2.000 de persoane si aproape 30% dintre acestea au declarat ca ar intampina dificultati in a recunoaste ca sufera de o boala psihica. In ceea ce priveste relatia de cuplu, daca ar afla ca partenerul sufera de o astfel de boala, 20% dintre femeile chestionate au raspuns ca l-ar parasi. De asemenea, oamenii sunt de patru ori mai dispusi sa se desparta de partener daca acesta sufera de depresie sau de o afectiune psihica.

In schimb, 20% dintre participanti au spus ca si-ar asuma public homosexualitatea.
Aproape o treime dintre respondenti cred ca persoanele care au afectiuni psihice nu isi pot desfasura activitatea in mod responsabil.

Cercetarea a fost initiata in cadrul campaniei "Time to Change" si a demonstrat ca bolnavii psihici sunt mai stigmatizati din punct de vedere social decat alte categorii de persoane, ca de exemplu, dependentii de alcool.

Sursa: guardian.co.uk
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod