Barbatii fumeaza de doua ori mai mult decat femeile

Facebook Twitter Comenteaza
Barbatii fumeaza de doua ori mai mult decat femeile

Potrivit unui raport realizat de catre Comisia Europeana, un barbat fumeaza, in medie, cat doua femei.

 

Acelasi studiu indica faptul ca, in Romania, peste o treime din barbatii romani sunt fumatori (37,6%), pe cand doar 12,5% dintre femeile romance fumeaza.


Dependenta de tutun la femei este mai puternica

Asa arata rezultatele realizate de catre Universitatea de Medicina din Hong Kong, femeile renuntand mai greu la fumat decat barbatii. Potrivit cercetatorilor, aceasta dificultate este generata de faptul ca femeile apeleaza la tigara in situatii incordate, considerandu-le un sprijin pentru depasirea stresului si a depresiei.



“Este dovedit ca incidenta cazurilor de fumat este mai mare in randurile barbatilor, iar Romania nu face exceptie. Totusi, femeile renunta mai greu la acest obicei din motive de ordin emotional. In special femeile tinere sunt cele mai afectate de acest viciu. Ajutorul de specialitate din partea unui medic este absolut necesar in cazul renuntarii la fumat”,
a declarat Prof. Dr. Dumitru Mihaltan, Presedintele Societatii Romane de Pneumologie si a RPFR - Reteaua pentru Prevenirea Fumatului in Romania.

Acelasi raport semnaleaza faptul ca moartea cauzata de fumat poate fi evitate daca se iau masuri eficiente din timp.
Numeroase studii de profil realizate in ultimii 20 de ani arata ca femeile fumatoare sunt mult mai vulnerabile in fata cancerului si a bolilor respiratorii decat barbatii care fumeaza.

 

 

42% din populatia Greciei fumeaza

Statisticile situeaza Grecia pe primul loc ca procentaj de fumatori (42%), dar nici noi Romania nu este departe avand un procentaj de 36% de fumatori.
 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod