Atentie la inghetata pe care o cumparati!

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) a retras temporar de la vanzare 28.000 de kilograme de inghetata, in valoare de 363.000 lei. De asemenea, autoritatea a interzis comercializarea a 208 kilograme de inghetata, in valoare de 3.800 lei, deoarece era improprie consumului uman.
ANPC a desfasurat controale in 39 de judete si in Bucuresti, verificand 511 operatori economici din reteaua de distributie si comercializare si o cantitate de peste 95.000 kilograme de inghetata. In urma controalelor, operatorii economici au primit 212 de amenzi pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorilor.

Cele mai multe nereguli sunt legate de inghetata decongelata cu ambalaje deformate sau care a fost supusa mai multor procese de decongelare-recongelare.

Protectia Consumatorului avertizeaza populatia sa acorde atentie conditiilor de depozitare a inghetatei, atat in magazinul de desfacere, cat si la domiciu.
Totodata, consumatorii sunt atentionati sa nu cumpere produse suspecte ca ar fi fost decongelate si apoi recongelate si care au ambalajul murdar sau nu este inchis etans.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • iliescu adriana pe 25 Aug 2007, 11:58
    control opc

    ar trebui ca acest organ de control sa ia masuri in toate magazinele unde se vand produse alimentare deoarece riscul de inbolnaviri a crescut. nu mi se pare corect ca un vanzator de carne, paine etc sa puna mana pe bani sau alte obiecte si apoi sa imi vanda mie produsul cerut. asa se itampla foarte des in centrele e paine si care unde de multe ori nu iti da nici macar o punga.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod