Atacul de panica se poate trata si prin hipnoza

Atacul de panica este o modalitate extrema prin care corpul raspunde la stres. Este o manifestare in-ten-sa de anxietate, care a-pare pe neasteptate. Simpto-me-le cuprind palpitatii, res-piratie rapida, tremuraturi, transpiratie, dureri in piept, bufeuri, senzatia de teama pu-ternica si imposibilitatea de a te controla.

 "Pacientul are impresia ca nu poate scapa de aceasta stare de disconfort. Atacul este de scurta durata, de la cinci la douazeci de minute", ne-a declarat prof.
dr. Ion Dafinoiu de la Universitatea ,Alexandru Ioan Cuza", din Iasi.

Victimele atacului de panica sunt terorizate de posibilitatea revenirii acestuia, el producandu-se din nou prin autosugestie. Atacul de panica poate afecta serios increderea in sine, dorinta de a iesi in lume si de a te bucura de viata, ducand uneori la depresie. Aceste persoane incearca sa se izoleze pentru a evita revenirea atacului.

Rezolvarea este o combinatie intre chimioterapie si psihoterapie. Prin psihoterapie, pacientul in-vata tehnici de autocontrol si lucreaza cel mai mult la imaginea de sine, care este che-ia rezolvarii.
Procesul este de o durata medie, intre 12 si 15 sedinte, si deseori se foloseste hipnoza pentru desensibilizarea pacientului in raport cu cauzele care au provocat atacul", ne-a explicat prof. dr. Ion Dafinoiu.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • elena pe 8 Mai 2008, 16:01
    am nevoie de ajutor!

    nu am bani,nu lucrez decat cu ziua unde gasesc,am dus o viata terorizata,am luat multi ani si iau xanax iar acum mi s-a prescris seroxat,vreau sa fac hipnoza si psihoterapie dar nu-mi permit cine ma poate ajuta?

    0
    0

  • sabau pe 5 Apr 2008, 00:11
    Panika vreu sa stiu!!

    Am atacuri de panika de la 15 ani acum avand 18 nush ce sa mai fac cum sa sca ... am senzatii cate o data de gol de aer in piept ca-mi sare inima, ca bate de o data repede si asta ma face sa intru in panika am fost la doctori multi cardiologi atata iese la analize ca imi bate inima repede si e de inteles caci am emotii in momentul in care ma examineaza... nush ce sa mai fac... sunt disperat... mi-a facut viata varza. Emailu meu gabi_sabau2000@yahoo pt cine i-mi poate da informatii ...

    0
    0

  • veronica vovea pe 15 Mar 2006, 00:34
    atacul de panica

    daca cineva a reusit sa scape de atacul de panica ,cu ajutorul hipnozei,il rog din suflet sa ma contacteze.paul_nik3@yahoo.com

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod