Aspirina - recomandata persoanelor de varsta mijlocie

Persoanele de varsta a doua ar trebui sa ia aspirina zilnic pentru a reduce riscul atacurilor de inima, conform medicilor.
Un studiu efectuat pe un grup de 12.000 de persoane a descoperit ca barbatii cu varsta peste 48 de ani si femeile peste 57 de ani pot beneficia de pe urma aspirinei, care subtiaza sangele si previne formarea cheagurilor de sange.

Cercetarea, efectuata de universitatile din Nottingham si Sheffield, a descoperit ca barbatii de 48 de ani si femeile de 57 de ani prezinta un risc de 10% de a suferi de o boala cardiovasculare in mai putin de 10 ani.

Specialistii sunt de parere ca beneficiile oferite de aspirina sunt mai multe decat dezavantajele, exceptand cazurile in care efectele secundare sunt foarte mari.

"Decizia de a urma un tratament cu aspirina trebuie luata in urma unei discutii cu un medic," declara autorul studiului Dr.
Iskandar Idris.

Specialistii insa sunt de parere ca este necesara efectuarea a mai multor cercetari inainte ca medicii sa inceapa sa prescrie aspirina la toate persoanele  de varsta mijlocie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod