Alimentele prajite declanseaza maladia Alzheimer

Chipsurile si snacks-urile pot duce la declansarea maladiei Alzheimer, deoarece acestea contin o substanta care distruge celulele creierului. Acestea sunt rezultatele unui studiu America, prezentat la conferinta anuala a Societatii Americane de Chimie.
Substanta cu pricina se numeste acrilamida si a fost descoperita de specialisti in creierul victimelor maladiei Alzheimer.  

De obicei, acrilamida se gaseste in hrana procesata, cum ar fi chipsurile. Consumul mare de alimente, care contin aceasta substanta, poate provoca infertilitate masculina, probleme musculare si de coordonare. Specialistii de la Colegiul de medicina Albert Einstein din New York spun ca substanta se formeaza in momentul in care alimentele bogate in amidon sunt prajite.

Conform studiilor, un kilogram de chipsuri contine 980 de micrograme de acrilamida.


Acrilamida mai poate fi intalnita in cereale, paine prajita, cartofi prajiti si biscuiti, dar si in fumul de tigara. Aceasta este utilizata in industrie ca agent de ingrosare, iar muncitorii care manevreaza substantele poarta imbracaminte de protectie.

Alzheimer este o boala progresiva, degenerativa, care ataca celulele nervoase ale creierului, avand ca rezultat pierderea memoriei, schimbari in modul de gandire si in comportament.
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • adina svetlana pe 26 Aug 2007, 15:55
    re-acrilamida

    Ce va spuneam? Chiar dvs. cand faceti selectia articolelor sunteti confuzi. In cel anterior scrieti ca s-au facut alte zeci de cercetari, si acrilamida nu provoaca cancer, acum o puneti iar la stalpul infamiei!!!!Cred ca vom sfarsi la balamuc nu din cauza acrilamidei, ci daca mai citim chestii care se bat cap in cap!!!

    0
    0

  • miha pe 25 Aug 2007, 22:50

    de ce nu se scot de pe piata?

    0
    0

  • mona pe 25 Aug 2007, 22:42

    opriti fabricarea lor

    0
    0

  • florea claudia pe 25 Aug 2007, 18:44
    problem tuturor oamenilor

    nu inteleg de ce se mai fabrica asa ceva e boala curata si prin aceste alimente ne imbolnavim singuri.E strigator la cer!!!!!!!!!Trebuie sa se ia masuri sa se faca ceva deoarece multi oameni folosesc aceste alimente.Va multumesc daca veti citi acest mesaj si sa tineti cont de parerea mea si a altor prsoane.

    0
    0

  • nicoara hermina lucia pe 25 Aug 2007, 02:35
    grija pentru propria viata

    da,ma gandesc cat de mult alergam dupa bani...uitam ca hrana noastra cea mai sigura este chiar ..mama natura..nu coca si kynley,si e-uri care de care mai ...mortali..dar cat ar dura sa ne oprim un piculet si sa ne gandim la propria noastra viata asa cuminte si saraca cum e ea ...ca numai una este si aia sa nu te poti bucura in voie de amintirile adaugate zi de zi...de ce atatea e-uri,de ce atatia pufuleti si uscaturi colorate si sarate ca sa dai mana cu alzheimer?in timp record..sa nu te poti bucura de copiii tai,nepoteii,..?in ce oglinda se pot ei privi? oare degenerati,lumea asta ne priveste mai frumos?oare ducem cu noi toate eurile si cosmarurile bolilor fara leac si pe cealalta planeta?ca asta am ars-o bine de tot...nici nu mai avem unde ne ascunde... marte marte..cu ce zestre venim la tine... cand omul iti va trece pregul va purta pe umarul sau un sac de cartofi prajiti...si-o sticla de cola...da ce viata,frumoasa ar fi putut fi....pe pamant...

    0
    0

  • CIOBANU MARIA pe 24 Aug 2007, 22:30
    O VIATA SANATOASA

    SA SE FACA PUBLICITATE NEGATIVA IMPOTRIVA ACESTOR PRODUSE MAI DES LA TV MAI ALES IN TIMPUL DESENELOR ANIMATE

    0
    0

  • flory pe 24 Aug 2007, 13:52
    ??????????

    de ce mai se fabrica asa ceva????????

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod