A fost inaugurată prima Spălătorie Socială din România


Facebook Twitter Comenteaza
A fost inaugurată prima Spălătorie Socială din România
Marţi, 7 iunie, a fost inaugurată prima Spălătorie Socială din ţară. Proiectul iniţiat de Asociaţia Portico pune gratuit la dispoziţia tuturor persoanelor cu venituri mici şi a familiilor numeroase servicii de consiliere în domeniul igienei personale, detergent şi balsam, precum şi zece maşini de spălat şi zece urscătoare semiprofesionale, dintre care una dedicată nou-născuţilor.

Spălătoria, care funcţionează în Calea Griviţei 216 (lângă staţia de metrou Griviţa), face parte din strategia Primăriei Municipiului Bucureşti de a oferi un complex de servicii cetăţenilor aflaţi temporar în dificultate financiară: centre de zi pentru comunităţile locale, cantine sociale, ajutoare alimentare, subvenţii pentru apa rece şi canalizare, precum şi o clinică medicală ce urmează să fie deschisă în curând, tot în parteneriat public-privat.

Pentru început va putea beneficia gratuit de serviciile puse la dispoziţie de Spălătoria Socială (spălare, uscare, detergent) orice locuitor al Capitalei care are nevoie de aceste servicii din cauza situatiei socio-materiale cu care se confruntă: persoane cu venituri mici, şomeri, pensionari, părinţi singuri, persoane fără adăpost.
O maşină de spălat şi un uscător vor fi rezervate pentru spălarea şi uscarea hainelor de copii cu vârste între 0 luni şi 1 an. Programările se pot face direct la locaţie de luni până vineri între 8:00–16:00 sau la telefonul 0765 421 286.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod