5 E-uri intr-un produs

Ingredientele produsului La Festa 3 in 1 sunt zahar, sirop de glucoza, cafea instant 10%, grasime vegetala hidrogenata, proteine din lapte, stabilizatori E 340(ii) (fosfati de potasiu) si E 452(i) (malati de calciu), emulgatori E 471(mono si digliceride ale acizilor grasi) si E 472 e (esteri glicerici ai acidului diacetil tartric cu acizi grasi). De asemenea, in limba franceza este specificat colorantul identic natural E 160 a(ii) (amestec de caroteni). Producatorul specifica faptul ca La Festa 3 in 1 este o bautura instant pe baza de cafea cu gust de lapte si zahar.
Produsul nu are eticheta nutritionala.

ANALIZA.
Profesorul Gheorghe Mencinicopschi precizeaza ca aveam de-a face cu un produs dezechilibrat nutritional, cu un continut ridicat de zaharuri cu absorbtie rapida si index glicemic ridicat (zaharoza si sirop de glucoza), ce determina eliberarea unei cantitati ridicate de insulina, stresand pancreasul endocrin. De asemenea, produsul contine grasimi hidrogenate nesanatoase, in special pentru sistemul cardiovascular si extract de cafea 10%, sursa de cafeina.


CONCLUZII.
Specialistul explica faptul ca produsul nu poate fi consumat de diabetici decat cu avizul medicului. De asemenea, nu este indicat supraponderalilor si obezilor, copiilor, bolnavilor cu afectiuni cardiovasculare, suferinzilor de boli inflamatorii.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andreea pe 2 Mar 2007, 17:11
    foarte bine

    ma bucur ca exista acest gen de articole bazat pe fapte concrete , adica direct pe produse . mi-ar placea sa mai vad acest gen de articole . mi se pare o idee buna sa luam la puricat fiecare produs in parte ... poate asa nu mai suntem atrasi sa cumparam astfel de produse .

    0
    0

  • carisma pe 2 Mar 2007, 11:40

    Da e adevaret ca are E-uri dar ne place si ne e foarte la indemana plus de asta e mai simplu decat sa faci o cafea si de aceea incerc si eu sa le evit produsele de cafea de 3 in 1.

    0
    0

  • Lucia pe 2 Mar 2007, 11:01
    5 E intrun produs

    sa fie amendat cei ce importa porcariile aste si interdictia de a mai importa ceva pe viitor

    0
    0

  • Adina pe 2 Mar 2007, 08:50
    E-urile

    Consider ca se face o crima in masa lasandu-se pe piata produse despre care se stie ca sunt deosebit de daunatoare organismului:piinea alba, produsele rafinate, soia modificata genetis, afumaturile de tot felul. Dar ce s-ar mai face medicii si industria farmaceutica daca nu ar fi aceste produse??? Inclusiv apa de robinet suntem cu nonsalalnta informati cat e de toxica!!RUSINE!!!CEI CARE AVETI IN MANA PUTEREA, LUATI MASURI!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod