31 Mai - Ziua internationala fara tutun

Macar o zi fara tigari. Ziua de 31 mai este insemnata la nivel international ca fiind Ziua fara tutun, data stabilita in urma cu 20 de ani, de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Prin aceasta initiativa se urmareste constientizarea in randul populatiei a riscurilor pe care le implica fumul de tigara, nu numai asupra fumatorilor, cat si asupra persoanelor nefumatoare.

Acum la sfarsitul lunii mai, ministrii Sanatatii din tarile comunitare se reunesc la Bruxelles pentru a prezenta Comisiei raspunsul lor la intrebarea "Ce masuri privind fumatul in locurile publice se considera a fi cele mai eficiente si mai adecvate, si la ce nivel ar trebui luate – national sau comunitar?"

Exista deja tari – Irlanda, Italia, Norvegia, Noua Zeelanda, Uruguay – in care a fost interzis fumatul la locul de munca si in spatiile publice, inclusiv in restaurante, cafenele si baruri.
In 2007, multe dintre tari, Anglia este un exemplu, au anuntat ca vor extinde legislatia care interzice fumatul in toate locurile publice.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod