Trei băuturi cremoase, sănătoase şi potrivite pentru zilele de iarnă

Ciocolata caldă preparată în casă cu lapte vegetal, unt de arahide, miere de albine şi cacao este delicioasă. Încearc-o!


Atunci când ai poftă de ceva cald şi cremos, poţi să optezi pentru varianta de ciocolată caldă pe care am prezentat-o mai jos. Este delicioasă şi cu o aromă intensă de ciocolată. În schimb, dacă preferi o băutură cremoasă şi detoxifiantă încearcă un smoothie verde cu pulbere de spirulină.

Iar dacă ai poftă de ceva delicios, cremos, dar fără gust de ciocolată, îţi recomand un smoothie cu banane.

În cazul în care nu-ţi plac bananele, poţi să le înlocuieşti cu avocado şi să adaugi o linguriţă cu miere de albine pentru a îndulci băutura.

1. Ciocolată caldă sănătoasă

Laptele vegetal amestecat cu unt de migdale/arahide făcut în casă se transformă într-o băutură cremoasă şi perfectă pentru zilele geroase. Încălzeşte o cană cu lapte de soia/migdale/ovăz/orez/cânepă/susan şi amestecă-l în blender cu o lingură de unt de arahide/migdale făcut în casă, 1 linguriţă de miere de albine (2-3 curmale sau o jumătate de banană), 1/4 linguriţă de scorţişoară şi 1-2 linguriţe de pudră de cacao.

Foloseşte beţele de scorţişoară pe post de pai.

2. Smoothie verde detoxifiant şi gustos

Foloseşte sucul de castravete, 3-4 tulpini de ţelină apio şi o bucată de ghimbir pe care să-l obţii cu ajutorul unui storcător sau mixându-le în blender cu puţină apă, după care strecurate cu tifonul. Pune sucul în blender şi amestecă-l cu o jumătate de avocado, o banană, puţin suc de lămâie şi 1 linguriţă cu pulbere de spirulină/lucernă/iarbă de grâu/chlorella.

3. Smoothie cu banane

Pune în blender o cană cu lapte vegetal, o banană, seminţele de la o păstaie de vanilie (sau extract de vanilie) şi 1 linguriţă cu seminţe de chia.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod