Studiu: Sănătatea, principalul motiv pentru a urma un regim de slăbire

Peste două treimi dintre românii care au participat la o cercetare despre obiceiuri și tendințe în nutriție au specificat ce anume îi determină să scape de kilograme


„73% dintre români, în special bărbați, sunt motivați de grija pentru sine și sănătatea lor atunci când iau decizia de a urma o dietă, iar 43% dintre români, preponderent tineri și femei, intenționează să piardă în greutate din motive estetice, mai ales în perioada sezonului cald”, relevă un studiu european realizat de Doxa pentru BodyKey by NUTRILITETM.

Studiul a fost realizat de Institutul de Cercetare Doxa din Italia în 8 state europene – Cehia, Finlanda, Germania, Ungaria, Italia, Polonia, România și Suedia.

Rezultatele studiului indică faptul că 67% dintre românii intervievați, cu precădere femei de peste 50 de ani, au încercat să urmeze un regim de slăbire, în timp ce 14% nu au apelat niciodată la astfel de programe, dar iau în considerare acest aspect.

În ceea ce privește sursele de informare pentru programe de slăbit, internetul reprezintă cu siguranță principala sursă în cele 8 țări intervievate.

Mai mult, majoritatea persoanelor intervievate la nivelul celor 8 țări consideră că dietele rapide nu reprezintă o practică bună și că au nevoie să urmeze un stil de viață sănătos și mai activ pentru a avea grijă de sănătatea lor.

Tendința de a îmbina sănătatea, sportul și dieta cu tehnologia este din ce în ce mai mare în rândul românilor, astfel că 40% dintre respondenți folosesc dispozitive speciale sau aplicații mobile pentru a-și monitoriza sănătatea.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod