Reţete cosmetice naturale: Balsam de buze cu unt de cacao şi mentă

Din maxim 5 ingrediente naturale poţi să faci un balsam de buze delicios, dar şi eficient pentru buzele uscate şi crăpate. Află de ce ingrediente ai nevoie pentru ca produsul să aibă textura

Din maxim 5 ingrediente naturale poţi să faci un balsam de buze delicios, dar şi eficient pentru buzele uscate şi crăpate. Află de ce ingrediente ai nevoie pentru ca produsul să aibă textura balsamului de buze din comerţ!

Cu toate că ştiam că nu este nimic complicat în a face un balsam de buze acasă, a durat ceva vreme până m-am mobilizat să trec la treabă. Astfel că odată începută treaba, nu m-am oprit până ce nu mi-am făcut singură un balsam de buze, o cremă de faţă, un unt de corp şi o cremă de mâini.

A fost într-adevăr uşor şi sunt foarte încântată de toate cosmeticele pe care le-am preparat, în special de untul de corp şi crema de faţă (reţeta o voi posta săptămâna viitoare).

Iată ingredientele pe care le-am folosit pentru balsamul de buze:

- 1 linguriţă unt de shea nerafinat, presat la rece;
- 2 linguriţe unt de cacao nerafinat, presat la rece, cu miros divin de ciocolată;
- 1-2 picături ulei esenţial de mentă cu uz intern (opţional);
- 1/4 linguriţă ceară de albine naturală, sub formă de pastile (opţional);
- 1/4 linguriţă miere de albine naturală (opţional).

Mod de preparare:

1. Pune untul de shea, untul de cacao răzuit şi ceara de albine într-un borcan şi lasă-le la topit la bain-marie.

Va trebui să ai răbdare dacă foloseşti ceara de albine pentru că se topeşte mai greu.
2. După ce s-au topit, se ia borcanul şi se lasă la temperatura camerei 5 minute, după care se adaugă uleiul esenţial de mentă.
3. Se toarnă compoziţia rezultată în recipiente pentru balsam de buze. Eu nu am avut un recipient sub formă de stick, dar îţi recomand să pui balsamul în el pentru că este mai uşor de folosit. Fie păstrezi un recipient de la un balsam pe care l-ai cumpărat, fie se pot achiziţiona din diverse magazine online dacă dai o simplă căutare pe internet.
4.
Balsamul se lasă la temperatura camerei până se întăreşte complet. Va avea o aromă senzaţională de ciocolată cu mentă. Data viitoare sunt hotărâtă să fac balsamul doar cu unt de cacao, pudră de cacao şi miere de albine, să văd cât rezist să nu-l mănânc :))

Credit foto: Ioana Maroşan

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod