Pentru ten şi păr: 2 măşti hidratante şi un exfoliant numai din ingrediente naturale

Atât părul cât şi tenul au nevoie de o îngrijire constantă şi o hidratare optimă. Poţi să-ţi faci acasă diverse măşti din ingrediente naturale care dau rezultate foarte bune.

Atât părul cât şi tenul au nevoie de o îngrijire constantă şi o hidratare optimă. Poţi să-ţi faci acasă diverse măşti din ingrediente naturale care dau rezultate foarte bune.

Foloseşte-te de fructe cremoase, cafea, uleiuri presate la rece, făină sau iaurt/lapte pentru a prepara acasaă măşti care-ţi calmează tenul, îl curăţă şi îl hidratează. Eu am fost mulţumită de cele două măşti, dar şi de exfoliantul pe care le-am testat în acest weekend. Încearcă-le şi tu!

Mască hidratantă pentru păr

- 1 ou
- 1/2 banană pisată
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură ulei de jojoba presat la rece
- 1 lingură ulei de cocos presat la rece.

Se lasă oul la temperatura camerei înainte să-l foloseşti pentru mască.

Cele trei uleiuri se încălzesc în prealabil într-un borcan scufundat în apă fierbinte şi se amestecă cu restul ingredientelor. Se aplică masca pe păr, se lasă să acţioneze 30 de minute sau o oră, timp în care se acoperă capul cu o pungă sau o cască pentru duş. Apoi se spală părul normal şi se foloseşte un balsam intens hidratant.

Mască hidratantă pentru ten


- 1/4 banană pisată
- 1/2 linguriţă ulei de cocos sau ulei de măsline.

Se amestecă toate ingredientele, însă înainte de aplicarea măştii este recomandat să recurgi la o exfoliere.

Exfoliant

- 2 linguri cu zaţ de cafea
- 1 lingură cu ulei de măsline.

Se amestecă ingredientele şi se execută miscări circulare pe toată faţa. Se lasă 5 minute să acţioneze, după care se îndepărtează cu apă călduţă. Se tamponează faţa cu un prosop curat şi se pulverizează puţină apă termală. Ca să prepari un exfolianr pentru tot corpul poţi să foloseşti zaţul de cafea, dar şi zahărul brut, făina de ovăz sau mălaiul.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod