Găteşte vegan: 3 soluţii ca să faci salata de vinete fără maioneză

Salata de vinete este o soluţie ideală pentru dimineţile de vară. Descoperă trei soluţii care înlocuiesc maioneza din salată, dar gustul va fi unul la fel de bogat. Salata de vinete

Salata de vinete este o soluţie ideală pentru dimineţile de vară. Descoperă trei soluţii care înlocuiesc maioneza din salată, dar gustul va fi unul la fel de bogat.

Salata de vinete era o mâncare nelipsită din meniul familiei mele. Mama obişnuia să o prepare foarte des, nu numai la sărbători, deoarece ne plăcea foarte mult. Un singur lucru mă încurca foarte tare la ea. Deşi îmi plăcea maioneza de casă, totuşi atunci când era folosită în cantităţi mari îmi cauza o senzaţie uşoară de greaţă.

Prin urmare, am ajuns în prezent la salata de vinete fără maioneză, însă am descoperit trei soluţii geniale care înlocuiesc cu succes maioneza şi au un gust la fel de bun.

Iată care sunt cele trei reţete pe care le alternez atunci când prepar salata de vinete coapte:

1.

Folosesc tahina (pastă de susan) şi usturoi

Îmi plac vinetele coapte amestecate cu tahina, usturoi, zeamă de lămâie, sare şi piper negru. În momentul în care le mixezi împreună în robotul de bucătărie rezultă o pastă cremoasă extrem de gustoasă. În plus, cantităţile de usturoi şi tahina le stabileşti singură în funcţie de preferinţă. Îmi place să mănânc salata pe felii de pâine integrală, prăjite şi ornată cu câteva frunze proaspete de busuioc.

2. Folosesc un cartof fiert şi ceapă roşie

Atunci când am poftă de gustul vinetelor din copilărie, amestec în robotul de bucătărie vinetele coapte cu un cartof fiert, ceapă roşie, muştar, sare şi piper negru.

Sunt delicioase pe pâine prăjită şi alături de câteva feliuţe de roşie.


3. Folosesc un pumn cu boabe de năut fierte şi boia afumată (sau curry)

Atunci când am poftă de o salată de vinete mai diferită îmi place să amestec vinetele coapte cu boabe de năut fierte, zeamă de lămâie, sare, piper şi boia afumată sau curry. Beţele de legume crude (morcov, ardei, castravete, tulpini de ţelină) sunt delicioase împreună cu această salată.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod