Găteşte fără foc: Tartă cu piersici

Iubesc aroma piersicilor şi eram tare curioasă să văd cum ar da într-o reţetă de prăjitură preparată fără foc. Este absolut delicioasă, nu ai nevoie de ingrediente complicate şi nici de

Iubesc aroma piersicilor şi eram tare curioasă să văd cum ar da într-o reţetă de prăjitură preparată fără foc. Este absolut delicioasă, nu ai nevoie de ingrediente complicate şi nici de cuptor. Normaaal :)

Am testat această reţetă pe care o avem demult "în construcţie" şi mă declar foarte încântată de rezultat. Tarta cu piersici este delicioasă, părere pe care mi-au împărtăşit-o şi colegele de la serviciu pe care le-am îndulcit de dimineaţă :)

Am integrat ingrediente cât mai ieftine ca să nu fac o reţetă costisitoare şi am încercat să înlocuiesc untul de cacao/uleiul de cocos care au rolul de a menţine crema fermă, cu o lingură de tărâţe de psyllium pe care le găseşti la plafar şi nu costă mult.

Aceste tărâţe pe lângă faptul că-şi îndeplinesc cu succes rolul şi menţin crema fermă (deoarece absorb apa din cremă) conţin o cantitate mare de fibre solubile care odată ajunse in intestin absorb toxinele şi favorizează eliminarea lor, uşurând tranzitul intestinal.

Aşadar le putem folosi cu încredere :)

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru delicioasa tartă cu piersici:

Pentru crustă:

- 1/2 cană seminţe de floarea soarelui crude şi câteva migdale dacă vrei;
- 1/2 cană curmale uscate (sau smochine, prune uscate, caise uscate, stafide, miere de albine, agave);
- 1 lingură de cacao pudră;
- puţină sare.

Pentru cremă:

- 1 nucă de cocos întreagă (mică);
- 2 piersici coapte;
- 3 linguri de zeamă de lămâie;
- 3 linguri de miere de albine
(sau mai multe, după gust);
- 1 lingură tărăţe de psyllium.

Pentru ornat:

- 1 piersică
- miere de albine.

Mod de preparare:

1. Macină în robotul de bucătărie seminţele de floarea soarelui, după care adaugă pe rând curmalele şi la final cacaua.

Trebuie să obţii un aluat lipicios pe care să-l poţi modela. Dacă nu ţi se pare suficient de lipicios mai adaugă curmale sau puţină miere de albine. Pune crusta în forma dorită şi niveleaz-o cu ajutorul degetelor sau cu o spatulă.
2. Se desface nuca de cocos, se ia pulpa care se macină în robotul de bucătărie. Ca să desfaci uşor nuca de cocos trebuie să ştii că ea are la un capăt 3 puncte pe care trebuie să le încerci, deoarece unul dintre ele este moale. Introdu în acest punct moale un vârf de cuţit sau ceva ascuţit şi las-o deasupra unui pahar pentru a se scurge lichidul din interior (care este delicios la gust şi foarte hrănitor).
Apoi loveşte cu ciocanul într-un cuţit orientat pe orizontala nucii de cocos, deoarece vei crăpa coaja foarte uşor. Miezul se scoate cu lingura sau secţionând bucăţi cu cuţitul pentru a-l scoate mai uşor.
3. După ce ai măcinat bine nuca de cocos, adaugă piersicile, zeama de lămâie, mierea de albine, tărâţele de psyllium şi lasă robotul de bucătărie să le amestece bine.
4. Toarnă crema peste crustă şi ornează cu felii de piersică peste care toarnă miere de albine.
5. Tarta se pune la frigider unde se mai întăreşte. O poţi păstra şi la congelator o perioadă mai lungă, însă înainte de a o consuma este de preferat să o laşi puţin la temperatura camerei.

Poftă bună!

Foto: Ioana Maroşan


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod