Găteşte fără foc: tartă cu ciocolată, cocos şi portocale

Este senzaţional de delicioasă, mai ales dacă eşti mare fan al nucii de cocos. Se prepară foarte uşor, nu ai nevoie de multe ingrediente şi în maxim 15 minute ai un desert numai bun de

Este senzaţional de delicioasă, mai ales dacă eşti mare fan al nucii de cocos. Se prepară foarte uşor, nu ai nevoie de multe ingrediente şi în maxim 15 minute ai un desert numai bun de devorat.

Aşa cum am mai povestit într-o postare anterioară, deserturile fără foc nu îngraşă pentru că nu conţin făină albă, ouă, unt/margarină, zahăr rafinat, ci au la bază nuci, seminţe, miere de albine, cacao pudră/pudră de roşcove şi fructe. De asemenea, nu avem nevoie de cuptor pentru a le prepara, ci doar de un mixer sau de un robot de bucătărie.

Nu aduc un surplus de zahăr rafinat care dăunează organismului şi nu favorizează ateroscleroza pentru că nu conţin grăsimi saturate din produse animale (ouă, unt).

Iată cum poţi să prepari o tară delicioasă cu nucă de cocos şi portocale!

Ingrediente

Pentru crustă ai nevoie de:
- 1 cană migdale sau nuci înmuiate de seara în apă;
- 1/2 cană fulgi de nucă de cocos;
- 3 linguri miere de albine, curmale sau stafide;
- extract de vanilie, esenţă de vanilie sau ulei de portocale pentru uz intern.

Variantă 1 de cremă:
- miezul de la o nucă de cocos proaspătă;
- zeama şi coaja de la 2 portocale (şi eventual 2-3 picături ulei de portocale uz intern);
- miere de albine, după gust;
- 2 linguri seminţe de mac;
- 3 linguri ulei de cocos sau ulei de palmier.

Varianta 2 de cremă:
- 1 cană nuci caju înmuiate de seara în apă;
- miere de albine, după gust;
- zeama de la 2 portocale (şi eventual 2-3 picături ulei de portocale uz intern);
- 3 linguri ulei de cocos sau ulei de palmier.

Ingrediente pentru topping de ciocolată:
- Varianta 1: 4 linguri unt de cacao topit amestecat cu miere de albine şi cacao pudră/pudră de roşcove;
- Varianta 2: miere de albine amestecată cu pudră de cacao şu puţină zeamă de lămâie.

Mod de preparare:

1. Se amestecă în robotul de bucătărie migdalele şi fulgii de cocos până se fărâmiţează, după care se adaugă mierea de albine şi aroma dorită (vanilie, portocale).

Se intinde crusta cu mâna într-o tavă de tartă sau pe o farfurie folosind un inel culinar sau într-o caserolă.
2. Se amestecă ingredientele pentru cremă cu ajutorul blenderului până au o consistenţă cremoasă. Abia la final se adaugă uleiul de cocos/uleiul de palmier, pe care le poţi topi introducându-le într-un borcan pe care să-l scufunzi în apă caldă. Se toarnă compoziţia peste crustă.
3. Dacă doreşti topping de ciocolată, amestecă ingredientele de la variantele oferite pentru topping şi toarnă peste crema obţinută.
4.
Se introduce la frigider.

Poftă bună!

Foto: Ioana Maroşan


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod