Găteşte fără foc: Pateu de avocado cu ceapă roşie şi fulgi de ardei iute

Un pateu vegetal, sănătos şi uşor de preparat este cel de avocado. Conţine grăsimi sănătoase şi nutrienţi de care organismul tău are nevoie. Vezi cât de simplu îl poţi prepara!

Un pateu vegetal, sănătos şi uşor de preparat este cel de avocado. Conţine grăsimi sănătoase şi nutrienţi de care organismul tău are nevoie. Vezi cât de simplu îl poţi prepara!


Avocado conţine proteine, enzime, vitaminele A, E, K şi C, potasiu în cantitate mare, vitamine din complexul B, inclusiv acid folic,  fibre, cupru, magneziu, fier şi zinc. Cu toate că este mai greu să găseşti avocado bine copt la noi, poţi să cumperi săptămânal câte 2-3 bucăţi şi să le înveleşti în hârtie, păstrându-le la întuneric câteva zile.

Un alt truc de a le grăbi coacerea este acela de a pune în aceeaşi pungă de hârtie fructele de avocado şi o banană.

Cum să alegi un avocado?

Cumpără doar fructele care nu au pete negre. Ca să vezi dacă e proaspăt, îndepărtează partea de la codiţă, astfel încât să vezi culoarea lui. Dacă este verde deschis cumpără-l, însă dacă este deja maroniu-negru alege un alt fruct. Păstrează-l în frigider numai după ce îl tai, altfel se va înnegri.

După ce are o consistenţă cremoasă, foloseşte-l atât în preparate dulci (amestecat cu pudră de cacao şi miere), fie în variante de preparate sărate (salate, pateuri).

Iată cât de simplu poţi să faci un pateu cu avocado pentru micul dejun.

Ai nevoie de:

- 1 avocado bine copt, care are consistenţa untului;
- 1 linguriţă cu ceapă roşie, tocată mărunt;
- 2 linguriţe cu zeamă de lămâie;
- piper măcinat;
- sare de mare;
- fulgi de ardei iute.

Se pisează avocado cu furculiţa şi se amestecă cu restul ingredientelor până rezultă o pastă cremoasă. Este un pateu delicios ;i merge de minune pe crackerşi din făină de secară sau pâine integrală prăjită. De asemenea, poţi să foloseşti acest pateu în combinaţie cu boabe de fasole, legume proaspete, sos iute învelite într-o lipie din făină integrală.

Foto: Ioana Maroşan

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod