Găteşte fără foc: Pâine raw cu ceapă verde şi coriandru

Ca să prepari nişte pâinici delicioase şi deshidratate trebuie să combini nuci, seminţe, ulei de măsline şi diverse inngrediente aromate care sunt pe placul tău. Vezi cât de uşor se

Ca să prepari nişte pâinici delicioase şi deshidratate trebuie să combini nuci, seminţe, ulei de măsline şi diverse inngrediente aromate care sunt pe placul tău. Vezi cât de uşor se prepară aceste rondele de pâine raw!

Ceapa verde în combinaţie cu seminţele pisate de coriandru sunt o combinaţie gustoasă pe care am vrut să o testez în pâinicile raw pe care le prepar săptămânal. După reţetele de pâine cu leurdă proaspătă (vezi AICI reţeta) sau cu pulpă de morcovi (vezi AICI reţeta)  am vrut să amestec în "aluatul" pâinii ceapa verde şi seminţele de coriandru, două dintre ingredientele mele preferate.

Şi au ieşit nişte turtiţe super aromate, numai bune de mâncat cu tahina, hummus, felii de avocado, roşii, ulei de măsline şi busuioc proaspăt.

Iată ce ingrediente am folosit pentru această reţetă:

- 1 cană cu seminţe de floarea-soarelui crude, înmuiate peste noapte;
- 1/2 cană cu amestec de in mărunţit şi întreg, înmuiat peste noapte;
- ulei de măsline şi apă, cât să mixeze blenderul seminţele;
- 3 roşii cherry;
- sare;
- 2 fire de ceapă verde;
- 1 lingură cu seminţe de coriandru, măcinate;
- 1 linguriţă cu fulgi de drojdie inactivă (se găsesc în magazinele naturiste).

1. Se mizează seminţele de floarea soarelui cu puţin ulei de măsline şi apă până devin cremoase.
2.

Apoi se adaugă seminţele de in şi se mixează bine împreună cu pasta rezultată din seminţele de floarea soarelui.
3. Se adaugă roşiile, sarea, ceapa verde, seminţele de coriandru şi fulgii de drojdie inactivă. Se mixează ingredientele împreună, cu cât mai puţină apă posibil.
4. Se toarnă câte puţin pe hârtia de copt pentru a forma turtiţe şi se lasă la deshidratat 12 ore la o temperatură de 40 de grade Celsius pentru a-şi păstra nutrienţii. De asemenea, poţi să foloseşti cuptorul cu uşa întredeschisă şi pe foc mic până obţii consistenţa dorită.
Se păstrează la frigider, într-un recipient închis şi rezistă câteva săptămâni bune.

Poftă bună!

Foto: Ioana Maroşan


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod