Găteşte fără foc: Cum să-ţi faci îngheţată din pepene roşu acasă

Alături de îngheţata din banane, această reţetă este una dintre cele mai simple şi gustoase, mai ales dacă îţi place la nebunie pepenele roşu. Află cât de uşor poţi să faci

Alături de îngheţata din banane, această reţetă este una dintre cele mai simple şi gustoase, mai ales dacă îţi place la nebunie pepenele roşu. Află cât de uşor poţi să faci îngheţată din pepene roşu!

După ce am descoperit îngheţata de banane care are un singur ingredient - bananele congelate - am făcut o încercare cu pepenele roşu, care este în topul preferinţelor multora atunci când ne topim de căldură. Şi rezultatul a fost unul spectaculos. Da, se poate face îngheţată delicioasă din pepene roşu congelat.

Un singur ingredient şi ai la îndemână o îngheţată perfectă pentru serile călduroase de vară, dar care va fi cu siguranţă şi pe placul copiilor.

Ai nevoie de:

- pepene roşu tăiat cubuleţe şi păstrat într-o pungă ermetică la congelator.

Eu nu m-am chinuit să-i scot seminţele pentru că îmi plac foarte mult la gust. Dar, dacă obişnuieşti să consumi pepenele fără seminţe, atunci fă un efort şi scoate-le înainte de a-l pune la congelator. Seara, când ai poftă de ceva răcoritor, pune o cană de cuburi congelate de pepene în robotul de bucătărie şi mixează-le până ce obţii consistenţa dorită.

Un mic truc: adaugă peste cupele cu îngheţată miere de albine naturală şi câteva frunze proaspete de mentă.

Un deliciu! De asemenea, poţi să mixezi pepene necongelat în blender şi să torni sucul în recipientele dorite pe care să le păstrezi la congelator. Vei avea la îndemână îngheţată pe băţ!

Răcorire plăcută!

Credit foto: Ioana Maroşan

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod