Găteşte fără foc: Cum să prepari cea mai bună salată cu sardine

Sardinele au un conţinut ridicat de calciu şi acizi graşi omega-3, două ingrediente de bază pentru sănătate. Descoperă o idee simplă ca să le integrezi în dietă, fără să fii nevoită

Sardinele au un conţinut ridicat de calciu şi acizi graşi omega-3, două ingrediente de bază pentru sănătate. Descoperă o idee simplă ca să le integrezi în dietă, fără să fii nevoită să le consumi cu pâine!

Dacă ai rămas în pană de idei şi te-ai săturat de toate combinaţiile de salate îţi recomand această reţetă care este foarte hrănitoare. Am avut mari probleme cu integrarea sardinelor în dieta mea, deoarece nu sunt deloc un mare fan al cărnii de peşte. În afară de conservele de bucăţi de ton care mi se păreau delicioase în salate, nu consumam peşte doar de nevoie, dar fără să-mi placă.

Cu toate acestea am insistat cu peştele până când surpriză ...

a început chiar sa-mi placă şi să-l mănânc cu mare poftă. Acum pun în salate ton, sardine, macrou sau somon, iar când am ocazia consum şi peşte proaspăt preparat la cuptor sau pe grill. Mi-am dovedit singură că gusturile se educă într-adevăr pentru că înainte nu suportam deloc peştele.

Acum prefer ca în momentele în care simt nevoia de ceva mai consistent să consum peşte în loc de orice alte tipuri de carne.

Aşa am ajuns la salata despre care vă vorbeam şi care înainte când nu suportam peştele mi s-a părut de-a dreptul dezgustătoare.

Acum mi se face poftă numai când mă gândesc la ea :) Multumesc colegei mele Alina pentru că a binevoit să o fotografieze în pauza noastră de masă.

Iată ce ingrediente am folosit eu:

- salata verde
- rucola
- măsline verzi
- felii de morcov
- puţină ceapă roşie
- 3-4 roşii cherry (opţional)
- sardine în ulei vegetal
- avocado (eu nu am avut când am făcut salata din poză)
- zeamă de lămâie
- sare de mare
- oregano uscat.

Aranjează pe o farfurie plată salata verde şi rucola, după care adaugă celelalte ingrediente.

Se serveşte cu poftă :)

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod