Cum să-ţi faci o mască hidratantă pentru păr

Este atât de simplu să ne facem acasă măştile hidratante pentru păr şi ten, iar în plus să cunoaştem cu exactitate ingredientele pe care le folosim. Iată ce ingrediente funcţionează de

Este atât de simplu să ne facem acasă măştile hidratante pentru păr şi ten, iar în plus să cunoaştem cu exactitate ingredientele pe care le folosim. Iată ce ingrediente funcţionează de minune pentru hidratarea părului.

Nu sunt o fană înfocată a măştilor pentru păr şi poate din comoditate le-am cam evitat. Însă, ştiu cât de bine pot să hidrateze părul, mai ales acum după ce a fost expus la soare şi este mai uscat decât de obicei. De aceea am căutat să fac anumite combinaţii care să mă ajute la hidratarea părului, dar fără să apelez la măştile din comerţ.

Iată câteva ingrediente pe care le poţi folosi în măştile pentru păr:

1. Avocado;

2. Bananele;

3. Uleiurile vegetale presate la rece: cocos, jojoba, măsline, migdale, avocado;

4. Ouăle;

5. Mierea de albine;

6. Untul de shea.


Idei de măşti hidratante pentru păr

Combinarea ingredientelor se face în funcţie de preferinţe şi de ingredientele pe care ai la îndemână. De exemplu, poţi să faci o mască:
- amestecând 1/2 avocado bine copt cu 2 ouă şi 2 linguri de ulei de măsline extravirgin;
- pisând o banană cu ajutorul unei furculiţe şi combinând-o cu 1 lingură miere de albine şi o jumătate de pahar cu lapte sau mai puţin, în funcţie de consistenţa dorită;
- amestecând un gălbenuş de ou cu ulei de măsline presat la rece.

De asemenea, poţi să foloseşti uleiul de cocos sau untul de shea care sunt recunoscute pentru proprietăţile lor super hidratante.

Ele se pot utiliza ca atare, aplicând puţin ulei/unt în palmă pentru a-l încălzi/topi ca apoi să masezi scalpul şi vârfurile părului.

Dacă ai descoperit o combinaţie de ingrediente care funcţionează de minune te aştept să ne-o împărtăşeşti!

Vezi un video care te va ajuta să prepari o mască pentru păr acasă! Simplu, rapid şi eficient!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod