Cu ce poţi să înlocuieşti zahărul din prăjituri ca să nu te îngraşi

Curmalele mixate cu puţină apă se transformă într-o pastă cu un uşor gust caramelizat pe care o poţi folosi în multe deserturi


Iată trei soluţii ca să elimini zahărul rafinat din deserturile tale:

1. Extract de stevia rebaudiana

Are zero calorii şi nu vei simţi deloc lipsa zahărului. Foloseşte pliculeţele cu stevia sau un extract lichid de stevia rebaudiana atunci când vrei să prepari un desert, reducând astfel foarte mult din caloriile care vin odată cu folosirea zahărului rafinat.

În plus, dacă încerci să substitui untul cu o cantitate mai mică de ulei de măsline sau ulei de cocos presate la rece vei reduce şi mai mult numărul caloriilor.

2.

Curmale amestecate cu apă

Această combinaţie va furniza doar zahăr natural, astfel că poţi să omiţi zahărul rafinat din reţetele de blaturi, chec şi brioşe. Gustul dulce şi uşor caramelizat oferit de curmale merge de minune într-o mulţime de reţete. Amesteca un pumn de curmale cu puţină apă în robotul de bucătărie pentru a obţine o pastă dulce.

3. Piure de banane

Alege bananele bine coapte şi foloseşte acest piure în chec, brioşe sau alte prăjituri preferate. El va îndulci suficient de bine prăjitura şi nu vei fi nevoită să mai foloseşte zahărul rafinat.

De asemenea, mai poţi să apelezi şi la piureul de mere făcut în casă (mere curăţate fierte la foc mic cu foarte puţină apă şi scorţişoară până când se înmoaie).

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod