Ciocolata care nu îngraşă

Fără lapte praf, zahăr rafinat, unt, margarină, arome sintetice sau aditivi alimentari poţi să obţii o ciocolată delicioasă, sănătoasă şi care nu îngraşă. Doar 3 ingrediente de bază,

Fără lapte praf, zahăr rafinat, unt, margarină, arome sintetice sau aditivi alimentari poţi să obţii o ciocolată delicioasă, sănătoasă şi care nu îngraşă. Doar 3 ingrediente de bază, 10 minute din timpul tău şi gata ciocolata!

Ingrediente

- 1 ceaşcă unt de cacao topit
- 1 ceaşcă pudră de cacao (sau pudră de roşcove)
- 2 linguri miere de albine
- extract de vanilie.

Mod de preparare

1. Răzuieşte untul de cacao.

2. Pune untul de cacao răzuit într-un borcan şi scufundă-l în apă caldă.

Se lasă acolo până când untul devine lichid, după care se încorporează restul ingredientelor.

3. Se toarnă compoziţia în forme şi se introduce la congelator. Eu am încercat o variantă de ciocolată cu unt de arahide (am turnat o linguriţă de ciocolată, am pus puţin unt de arahide şi am acoperit cu un strat de cioco) sau cu cocos (deasupra şi în interiorul tabletelor de ciocolată).

4. Se scot bucăţile apetisante de ciocolată şi se mănâncăăăăăăă. Nu toate, bineînţeles.

Câte puţin, fără să exagerăm cu cantităţile :)

Sfaturi utile

1. Răzuieşte întotdeauna untul de cacao pentru că se va topi mai uşor şi mai repede.
2. După ce ai amestecat toate ingredientele şi ai obţinut ciocolata lichidă nu o turna imediat în forme. Mai las-o puţin la temperatura camerei, deoarece nu se întăreşte repede şi eviţi ca formele să aibă un strat albicios la suprafaţă (de la untul de cacao).
3. Orice ciocolată trebuie să conţină cacao, prin urmare avem şi un conţinut de cofeină care stresează glandele suprarenale.

Dar există o soluţie: pudra de maca, după cum ne sfătuieşte Ani Phyo, raw food chef pe care o putem adăuga în ciocolată (2 linguri). Este originară din Peru, fiind considerată un aliment-medicament datorită substanţelor nutritive pe care le conţine, printre care se numără şi foarte mult calciu.
4. Sau dacă îţi place poţi să înlocuieşti cacaua cu pudra de roşcove care nu conţine confeină şi teobromină.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod