Ce să mănânci la micul dejun când e foarte cald afară? 5 reţete utile

În dimineţile călduroase de vară parcă rămâi în pană de idei şi nu-ţi mai trebuie nimic de mâncare. Descoperă cele mai răcoritoare reţete de vară care îţi vor face dimineaţa mai

În dimineţile călduroase de vară parcă rămâi în pană de idei şi nu-ţi mai trebuie nimic de mâncare. Descoperă cele mai răcoritoare reţete de vară care îţi vor face dimineaţa mai frumoasă.

După un pahar cu apă la temperatura camerei în care pun puţină zeamă de lămâie parcă ar merge ceva răcoritor şu uşor de mâncare la micul dejun. Hidratarea este esenţială, de aceea este potrivit să ne începem fiecare dimineaţa cu un pahar mare cu apă. Dacă ai poftă de cafea, încearcă o combinaţie simplă de cafea fiartă sau infuzată amestecată cu lapte vegetal rece şi cuburi de gheaţă.

De asemenea, poţi să păstrezi în frigider o sticlă cu ceai verde, infuzat de seara, iar dimineaţa să-l consumi cu lămâie, puţină miere şi cuburi de gheaţă.

Ca să te energizezi dimineaţa, organismul tău are nevoie de hrană. Acum este momentul să profiţi de bogăţie de legume, fructe şi verdeţuri de vară ca să faci combinaţii răcoritoare şi rapide. Iată câteva dintre reţetele mele preferate pentru micul dejun care te pot ajuta la nevoie:

1. Granola de casă, cu ciocolată

Cu lapte proaspăt de cocos sau de migdale, vei avea un mic dejun delicios. Găseşti AICI reţeta pentru a prepara această granola de casă.





2. Bruschete cu roşii cherry şi anşoa

Ai nevoie de pâine integrală prăjită pe care să pui puţin ulei de măsline, roşii, fileure de anşoa şi frunze proaspete de busuioc.

3. Pateu de mazăre cu fulgi de ardei iute

Poţi să prepari din timp acest pateu, astfel încât să-l ai la îndemână la frigider pentru micul dejun. Găseşti AICI reţeta.

4. Hummus aromat cu turmeric şi coriandru

Dacă îl ai mereu gata pregătit în frigider, vei găsi foarte multe întrebuinţări acestui pateu delicios. Găseşti AICI reţeta.

5. Tartine cu unt de arahide şi banane

Poţi să faci în weekend un borcan plin cu unt de arahide şi să-l ai la îndemână pentru dimineţile când eşti grăbită.  Ai AICI reţeta pentru untul de arahide preparat în casă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod