8 motive pentru care ar trebui să înlocuieşti zahărul cu stevia rebaudiana

Stevia este o plantă dulce şi nu este aceeaşi cu ştevia pe care o ştim noi. Află de ce este bine să consumi extract de stevia rebaudiana în locul zahărului obişnuit! O plantă de origine

Stevia este o plantă dulce şi nu este aceeaşi cu ştevia pe care o ştim noi. Află de ce este bine să consumi extract de stevia rebaudiana în locul zahărului obişnuit!

O plantă de origine sud-americană, numită ştiinţific Stevia rebaudiana reprezintă soluţia sănătoasă la zahărul obişnuit sau îndulcitorii artificiali. Spre deosebire de ştevia cu care suntem obişnuiţi, frunzele de stevia rebaudiana sunt de 30-45 de ori mai dulci decât zahărul, însă nu afectează deloc pancreasul şi producţia de insulină.

Substanţele dulci din stevia rebaudiana nu sunt metabolizate de organism, ci sunt eliminate, prin urmare acest extract nu are cum să te îngraşe.

Iată care sunt principalele motive pentru care ar merita să înlocuieşti zahărul cu un extract de stevia rebaudiana, potrivit celebrului nutriţionist britanic Gillian McKeith:

1. Nu conţine calorii şi nu îngraşă.
2. Reglează nivelurile de zahăr din sânge.
3. Înlătură pofta de dulciuri.
4. Înfrânează diverse pofte culinare, controlând apetitul alimentar.
5.

Împiedică apariţia cariilor dentare.
6. Stimulează energia mentală.
7. Este un îndulcitor natural care nu prezintă niciun risc pentru sănătate.
8. Reglează presiunea sângelui.

Extractul de stevia se găseşte sub formă de pulbere sau lichid. Caută-l la Plafar sau în diverse magazine online. Aproximativ 1-3 picături de stevia pot să îndulcească o cană de lichid.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod