6 cereale fără gluten la care nu trebuie să renunţi

Meiul este una dintre variantele ieftine la care poţi să apelezi dacă ai probleme digestive care nu-ţi permit să ingerezi gluten.


Nu pentru toată lumea este potrivită dieta fără gluten, în special dacă nu ai remarcat simptome deranjante de la această substanţă pe care o consumi de când eşti copil. Însă, trebuie să faci alegerile sănătoase, consumând cereale integrale şi să nu exagerezi cu produsele din făină albă rafinată.

În schimb, acest regim este esenţial persoanelor sensibile la gluten.

Dacă ai intoleranţă la gluten te vei confrunta cu diaree, malnutriţie, sângerare a colonului şi hipocalcemie. Dr. Bernard Jensen, un nutriţionist recunoscut în toată lumea, recomandă să eviţi grâul şi să-l înlocuieşti cu o altă cereală, cum ar fi meiul, porumbul, orezul integral/brun/sălbatic care nu conţin gluten.

Glutenul este acea substanţă lipicioasă care face aluatul elastic. Din păcate, tocmai acest gluten aderă la colon în acelaşi mod lipicios şi rămâne multă vreme acolo, am aflat de la dr.

Bernard Jensen care explica foarte frumos în cartea sa “Ghidul dr. Jensen pentru detoxifiere intestinală”. Consumul exagerat de făină albă rafinată favorizează apariţia diverticulilor, adică nişte buzunăraşe în colon unde se reţin o parte din materiile fecale. Acest lucru poate să provoace tulburări în orice parte a organismului.

Dacă ai constatat că suferi de probleme intestinale este foarte posibil ca făina albă rafinată să fie de vină, în special cea de grâu.

Ca să scapi de aceste probleme evită grâul, secara, orzul şi ovăzul.

În schimb, consumă fără restricţii cele şase cereale de mai jos:

1. Quinoa

2. Amarant

3. Mei

4. Porumb

5. Hrişcă

6. Orez brun, integral şi sălbatic.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod