3 lucruri pe care ar fi bine să le respecţi în fiecare dimineaţă

Există trei reguli simple pe care dacă le respecţi în fiecare dimineaţă nu vei avea probleme cu răceala, digestia proastă sau lipsa de energie. Descoperă care sunt acestea!

1. Bea apă călduţă cu lămâie

Stoarce câteva linguri de zeamă de lămâie într-un pahar cu apă călduţă. Este recomandat să bei acest amestec imediat după ce te-ai trezit, deoarece va elimina excesul de mucus adunat în intestine, hidratează şi ajută rinichii să filtreze mai bine toxinele şi îţi va îmbunătăţi digestia.

Dacă ai probleme cu constipaţia, adaugă în acest amestec o linguriţă cu seminţe de in mărunţite. Au un conţinut ridicat de fibre care te vor ajuta să ameliorezi tranzitul intestinal.

2. Ia o linguriţă de miere amestecată cu pulbere de propolis

Ca să te fereşti de vremea rece de afară ca să nu răceşti poţi să iei în fiecare dimineaţă o linguriţă cu miere amestecată cu pulbere de propolis. Îţi recomand să iei propolis de la Plafar (are o culoare închisă spre negru şi arată precum zahărul caramelizat şi întărit) şi să-l pisezi în mojar până devine pulbere.

Acestecă într-un borcan mierea cu această pulbere şi păstrează-l la îndemână ca să-ţi fie uşor să-l foloseşti dimineaţa. Propolisul are efect antiviral, antibacterian şi antiparazitar.

3. Smoothie în loc de vitamine sintetice

În loc să iei vitamine sintetice este de preferat să-ţi prepari un smoothie cu mai multe ingrediente pe care în mod normal nu ai reuşi să le consumi pe parcursul zilei. Începe ziua cu un smoothie multivitamine ca să asiguri organismului necesarul de nutrienţi! Ce nu trebuie să lipsească din smoothie: seminţele de dovleac care au grăsimi bune, mult fier şi te feresc de paraziţi intestinali, seminţele de in care au fibre şi îmbunătăţesc digestia, seminţele de chia care scad colesterolul şi au o grămadă de minerale/vitamine, legume cu frunze verzi (pătrunjel, spanac) care aduc enzime şi clorofilă.

Pe lângă această bază pe care să o foloseşti mai poţi adăuga zeamă de lămâie, banană, măr sau fructe de pădure congelate.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod