Specialiștii dermatologi francezi prezintă un nou aliat eficient în lupta împotriva psoriazisului: Psorilys

În data de 29 octombrie, pentru al zecelea an consecutiv, oamenii din întreaga lume marchează Ziua Mondială a Psoriazisului, o zi dedicată solidarității pentru pacienții care se confruntă cu această boală.

Psoriazisul este o boală autoimună, caracterizată de inflamarea cronică a tegumentelor prin implicarea componentelor multiple ale sistemului imunitar¹.  Această boală incurabilă este cronică, incurabilă și dificil de ținut sub control, având principale manifestări la nivelul pielii prin pete, descuamare sau uscare și senzație intensă de mâncărime.

O parte semnificativă a oricărui tratament topic este reprezentată de utilizarea emolientelor pentru hidratarea scuamelor și reducerea iritației, acest tratament fiind uneori suficient în formele ușoare sau în perioadele de remisie.

Pacienții cu psoriazis duc o luptă continuă pentru a găsi aliatul care să aducă rezultate și să le ușureze viața cu această boală. Special pentru ameliorarea eficientă a simptomelor cauzate de psoriazis, specialiștii în dermato-cosmetică MagnifiqueSkin de la Laboratorul Lysaskin din Franța au acceptat provocarea și au dezvoltat emulsia dermato-cosmetică Psorilys, ce poate fi folosită împreună cu orice tratament medicamentos.



Psorilys calmează pielea iritata, elimina scuamele, reface epiderma și reduce considerabil senzația de mâncărime asociată psoriazisului și șansele de recidivă având la bază un ingredient inovator brevetat, URODIUM®.

Emulsia este în plus îmbogățită cu agenți de hidratare și lipidici pentru refacerea țesutului și menținerea hidratării și elasticității pielii timp de 24 de ore. Psorilys are un nivel de siguranță și toleranță extrem de ridicat.

Ingredientul activ URODIUM® a fost creat de un medic dermatolog francez, Prof. Bernard Kalis, profesor la Universitatea Reims și Șef al Secției de Dermatologie din cadrul Spitalului Reims, el însuși diagnosticat cu psoriazis.

URODIUM® este combinația patentată de ingrediente active UREE și CLORURĂ DE SODIU, ambele fiind elemente esențiale pentru hidratarea pielii. Ureea aplicată direct pe piele se cristalizează, are o penetrare scăzută și o eficacitate redusă. În combinația patentată, URODIUM®, adaosul de clorură de sodiu creează o emulsie care oferă „cu peste 50% mai multă putere de hidratare comparativ cu ureea singură, la 6 ore de la aplicare, precum și efect prelungit până la 24 de ore”².
Totodată, urea este o componentă naturală a epidermei și stimulează natural capacitatea de protecție împotriva recidivei sau exagerbării simptomelor la nivel cutanat.


Pacienții cu psoriazis în România

Statisticile Societății Române de Dermatologie legate de această afecțiune arată că în țara noastră 400.000 de români suferă de această boală[1]. Oficial, peste 2% din populația României suferă de această maladie a pielii, însă dermatologii atrag atenția că numărul real de bolnavi este mult mai mare. În plus, se constată și o scădere a vârstei la care boala începe să se manifeste, ajungând chiar până la 15 ani. Din păcate, prin numărul de cazuri, România se situează pe unul din primele locuri în Europa.


Aplicare

Psorilys se poate aplica ușor după baia zilnică, prin acționarea pompiței, iar consistența formulei de tip  „ulei în apă” îi permite să fie rapid absorbită de piele pentru o senzație sporită de confort, luând în calcul în special nivelul ridicat de hidratare pe care îl conferă.
Recomandabilă este utilizarea o dată sau de două ori pe zi, după curățarea pielii printr-o exfoliere neagresivă cu pielea.


Emulsia Psorilys este disponibilă doar în farmacii, în 3 variante:

200 ml – 58 lei                         500 ml  - 111 lei                       1000 ml – 185 lei


Pentru sfaturi, informații de la specialiști, cadouri și portofoliul de dermato-cosmetice MagnifiqueSkin, vă așteptăm pe pagina de Facebook: www.facebook.com/MagnifiqueSkinRomania și pe www.magnifiqueskin.ro

[1] Studiu realizat în 2013 de către Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (APAA) în rândul pacienţlor cu psoriazis, membri ai asociaţiei.

1.       Gaspari AA. Innate And Adaptive Immunity And The Pathophysiology Of Psoriazis. J Am Acad Dermatol. 2006;54:S67-S80

2.       Studiu comparativ cu Urodium versus doar uree - Departamentul de Dermatologie - Spitalul Reims - B.
Kalis 2004

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod