Sănătate. Tehnici de reconstrucţie a sânului după mastectomie. Opinia unui expert

Când se recurge la această operaţie, ce opţiuni ai şi care sunt complicaţiile care pot să apară? Află totul de la chirurgul estetician Silvia Stănculescu-Vasalos.

Ce este reconstrucția mamară?


Reconstrucția mamară este intervenția chirurgicală de refacere a formei și mărimii sânilor după îndepărtarea glandelor mamare în urma unei mastectomii.

Potrivit chirurgului estetician Silvia Stănculescu-Vasalos, medic la Metamorphosis Center este necesar să ții cont de următoarele sfaturi:

1. Pentru pacientele care au suferit o dublă mastectomie, reconstrucția mamară are un impact psihologic benefic, pentru că redă pacientelor încredere în sine și le restabilește echilibrul emoțional.
2. Pacientele care se hotărăsc să decurgă la această intervenție trebuie să fie informate asupra faptului că intervenția este îndelungată și se desfășoară în mai multe etape.
3. Intervenția de reconstrucție este indicată după aproximativ 6-12 luni de la efectuarea operației de mastectomie, deoarece în cazul în care pacienta este sub tratament chimioterapic sau radioterapie, intervenția trebuie amânată până la încheierea tratamentului.
4. Înainte de intervenție se va analiza starea de sănătate a pacientei printr-o serie de investigații și se va stabili împreună cu medicul plastician dorința pacientei privind mărimea și forma implantului.
5. Se recomandă renunțarea la fumat cu aproximativ 2 luni înainte și după intervenție, deoarece poate întârzia vindecarea țesuturilor.
6. De asemenea se va evita administrarea aspirinei cu 2 săptămâni înainte de intervenție și se va adopta o dietă sănătoasă.


Reconstrucția mamară – 2 metode


Reconstrucția mamară se poate realiza prin următoarele două metode:
  • cu implant siliconic
  • prin folosirea de țesut propriu al pacientei sub formă de lambouri.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod