Cancer: Test revoluţionar care-ţi arată dacă tratamentul te vindecă

Acesta monitorizează celulele tumorale din sânge și în funcție de evoluția lor poate indica succesul sau eșecul terapiei.
Un test revoluționar care le spune bolnavilor de cancer cât de bine funcționează tratamentul lor este disponibil și în România.

Testul Maintrac - un produs german - a fost conceput să le redea pacienților de cancer ceva ce credeau că au pierdut: controlul asupra evoluției stării lor de sănătate. Acest test monitorizează celulele tumorale din sânge (celule eliberate de tumori) și în funcție de evoluția lor poate indica succesul sau eșecul terapiei.

Astfel, testul îi permite bolnavului să nu aștepte la nesfârșit testând tratamente care poate nu i se potrivesc, să irosească timp atât de prețios și să-și piardă puterile luptând cu efecte adverse care puteau fi evitate.
Îi oferă din start posibilitatea unui tratament personalizat și eficient. Testul îi poate spune oricând dacă schema de chimioterapie în care a intrat sau în care este programat să intre este sau nu cea potrivită pentru el. E simplu: dacă pe parcursul chimioterapiei, testul arată un număr în scădere al celulelor tumorale, atunci tratamentul funcționează. Dacă celulele cresc, atunci ar trebui schimbat ceva în terapie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod