De ce îți lăcrimează ochii - 7 motive

amalia-skelton
Locul rimelului este pe gene, nu pe obraji! Află de ce îți lăcrimează ochii și cum poți reduce disconfortul.
Îți lăcrimează ochii când îți aduci aminte de un moment emoționant sau de un film romantic? Dar dacă acest lucru s-ar întâmpla când îți desfășori activitățile obișnuite fără o cauză evidentă? Ei bine, există numeroși factori care pot determina apariția lacrimilor, chiar dacă nu ești supărat sau stresat. 

 
Iată de ce îți lăcrimează ochii deodată, în timpul unei zile care nu are nimic ieșit din comun:

 
1. Aerul din mediul ambiant este prea uscat

Aerul uscat nu afectează doar pielea. Poate că este mai ușor să observi deshidratarea pielii, dar lacrimile apărute brusc pot fi un semn că în camera în care te afli sau afară aerul este prea uscat. Acesta este motivul pentru care ai ochii în lacrimi atunci când bate vântul și oftalmologii consideră că este vorba despre un reflex al organismului de a produce lacrimi, ca mecanism de protecție. Dacă aceasta este cauza lacrimilor apărute specialiștii îți recomandă să folosești un umidificator, să eviți să te așezi direct în calea jetului de aer produs de aparatul de aer condiționat, să stai departe de ventilatoare și să folosești lacrimile artificiale.
Evită picăturile de ochi special create pentru ochii înroșiți pentru că pot cauza constricția  vaselor de sânge și vor înrăutăți aspectul ochilor, dacă sunt folosite timp îndelungat. 

 
2. Ecranul computerului

Dacă te-ai concentrat exclusiv asupra ecranului PC-ului sau laptop-ului timp îndelungat este foarte probabil să fi clipit mult mai rar. Acest lucru poate cauza apariția sindromului de ochi uscat și a lacrimilor, ca reflex. Pentru a combate această problemă, încearcă abordarea 20-20-20. La fiecare 20 de minute concentrează-te pe un obiect aflat la cel puțin 20m depărtare, timp de 20 de secunde. În acest fel îți vei putea odihni ochii și vei clipi mai des.
De asemenea, trebuie să te asiguri că ecranul computerului nu este mai sus decât nivelul privirii. În caz contrar, vei fi nevoit să te concentrezi și mai intens asupra conținutului.

 
3. Lentilele de contact

Lacrimile în exces pot fi cauzate și de purtarea lentilelor de contact. Deși au multiple beneficii și pot fi mai comode decât ochelarii obișnuiți, lentilele de contact pot afecta ritmul de lăcrimare, în special dacă le porți perioade îndelungate de timp. Dacă observi că de fiecare dată când porți lentile de contact ai probleme cu lăcrimatul, încearcă să reduci intervalul de purtare cu 2-3 ore pentru a te simți mai confortabil. Dacă situația nu se îmbunătățește, dioptriile lentilelor ar putea să nu fie cele potrivite, așa că ar fi bine să te programezi la un consult de specialitate.

 
4. Machiajul

Uneori machiajul îți poate intra în ochi fără să simți. Dacă folosești creion kohl pentru conturul ochilor, riscul de lăcrimare crește semnificativ.
Creionul poate irita ochii, iar lacrimile vor apărea în scurt timp, ca încercare a organismului de a elimina substanța care te deranjează. Specialiștii îți recomandă să aplici machiaj doar pe pleoape, niciodată pe linia din interiorul ochilor. Poate că efectul va fi deosebit timp de câteva ore, dar riscul de iritații și lăcrimile apărute îți pot strica rapid machiajul.

 
5. Alte afecțiuni dermatologice

Dacă te întrebi de ce îți lăcrimează ochii foarte des, dar nu poți identifica o cauză clară, este bine să analizezi și aspectul general al tenului. Persoanele care suferă de rozacee se confruntă mai des cu lăcrimarea ochilor deoarece această afecțiune poate cauza inflamarea zonei din jurul ochilor.

 
6. Reacțiile alergice

Atunci când organismul intră în contact cu un factor alergen te poți confrunta cu lacrimi apărute pe neașteptate. Uneori poți avea o astfel de reacție la substanțe noi.
Din acest motiv este indicat să analizezi ce se află în imediata apropiere. Parfumurile, detergenții sau substanțele folosite împotriva moliilor sunt pe lista substanțelor care pot cauza lăcrimatul ochilor, dar este bine să încerci să-ți dai seama ce te deranjează pentru a preveni disconfortul în alte situații similare.

 
7. Sindromul de apnee în somn

Apneea de somn se caracterizează prin pauze de respirație repetate, care apar frecvent în timpul somnului. Această afecțiune are un impact și asupra elasticității pleoapelor, modificând ritmul de clipire. Consecința pot fi lacrimile în exces, apărute când te aștepți mai puțin. Apneea de somn poate fi tratată prin modificarea dietei și a stilului de viață, dar și prin intervenții chirurgicale.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod

5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Descoperire șocantă: 3 oameni au murit de cancer după ce au primit organe de la același donator

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

6 greșeli care afectează strălucirea părului tău

Magicianul din spital: Doctorul care dansează, prietenul copiilor bolnavi

9 idei ca să folosești mierea în tratamentele de înfrumusețare

Dureri ciudate în timpul sarcinii care sunt total normale

9 alimente care au mai multă vitamina C decât portocalele

Cum să folosești oțetul de mere pentru piele frumoasă și păr strălucitor

Chinul din spatele cortinei: Lady Gaga are dureri cronice în fiecare zi

5 alimente care pot creşte riscul de cancer

Adio insomnie! Metoda secretă folosită de militarii americani care te ajută să adormi în două minute

Ce să faci dacă îți cad genele. Trucuri care le stimulează creșterea

Olivia Newton-John, diagnosticată cu cancer pentru a treia oară: „Cred că voi învinge“

Ce trebuie să mănânci pentru articulații sănătoase

De ce ar trebui să mănânci cât mai des afine

Miso - Ce beneficii are pentru sănătate această pastă

Ananas - Ce beneficii are pentru sănătate?

Robbie Williams, din nou tătic: Are o fetiță născută de o mamă surogat

Nucile - Ce beneficii au pentru sănătate?

8 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea marocană

Când cancerul nu mai e un capăt de drum: Încă o vedetă vorbește despre boala care i-a schimbat viața

Murele - Ce beneficii au pentru sănătate?

Keanu Reeves strânge bani pentru spitalele de copii. De ce nu vorbește despre asta

Cum vor arăta Meghan Markle și Kate Middleton la 60 de ani: Cu riduri și părul alb, dar tot frumoase!

Alimentația în timpul examenelor - Ce trebuie să mănânci pentru concentrare

10 cauze ascunse ale acneei şi modalităţi de a scăpa de ea

Păpușa vie: Fetița cu părul strălucitor cucerește lumea

Ce se întâmplă dacă te tunzi scurt? 7 beneficii neașteptate

Ce se întamplă de fapt atunci când îți trosnești degetele?