Curent la ochi, între mit și adevăr

Fiecare persoană a avut cel puțin o dată-n viață ochii umflați, dureroși sau înroșiți. În cultura populară există un singur responsabil pentru toate aceste afecțiuni medicale, și anume: curentul la ochi.
Expresia ”te-a tras curentul la ochi” s-a înrădăcinat foarte mult în conștiința românilor, dar te-ai întrebat vreodată dacă este și adevărată? Află din acest articol dacă se numără ”curentul” printre cele mai frecvente cauze ce provoacă înroșirea, inflamația și durerea de ochi!

Te-a tras curentul la ochi: mit sau adevăr?


Conform medicilor oftalmologi, expresia ”te-a tras curentul la ochi” sau ”am tras curent la ochi” reprezintă doar un mit deoarece nu există nicio explicație științifică care s-o susțină.
Cu toate acestea, este adevărat că mediul înconjurător îți poate influența sănătatea ochilor. Aerul rece, uscat, praful și poluarea din atmosferă, radiațiile solare sunt doar câteva dintre cauzele care pot determina apariția problemelor oculare.

De exemplu, aerul condiționat reprezintă unul din principalii responsabili pentru uscăciunea, roșeața, mâncărimea, iritația, oboseala ochilor și estomparea vederii. Explicația constă în faptul că aparatele de aer condiționat reduc umiditatea și provoacă uscarea ochilor prin evaporare.
Pe măsură ce temperatura scade, reduce capacitatea ochilor de a secreta uleiuri care împiedică evaporarea prea rapidă a lacrimilor. În plus, conductele din aparatele de aer condiționat conțin mucegaiuri, bacterii și virusuri care provoacă inflamații ale ochilor. Citește continuarea pe divahair.ro


divahairro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod