Singurătatea este echivalentul a 15 țigări pe zi


Nimeni nu vrea să se simtă singur. Însă este imposibil de evitat această situație în unele cazuri. Deși singurătatea poate fi gestionată în doze mici, poate fi resimțită ca o sentință la moarte pe termen lung.
Aceasta este o comparație curioasă, deoarece un nou studiu că singurătatea este echivalentul a 15 țigări pe zi. Însă ce înseamnă acest lucru pentru starea de sănătate a oamenilor?

Cum au ajuns oamenii de știință la concluzia că singurătatea este echivalentul a 15 țigări pe zi?


Singurătatea nu este un fenomen întâlnit doar în cazul persoanelor în vârstă, ci și în cazul persoanelor tinere. Efectele singurătății au fost evidențiate în cadrul unui studiu realizat în Marea Britanie. 

În primul rând, s-a descoperit că aproximativ 9 milioane de persoane din Marea Britanie suferă de singurătate.
În plus, izolarea socială are un impact fizic tangibil asupra persoanelor în cauză. Izolarea socială îi face pe oameni să fie predispuși la depresie, dar poate fi și un indicator al sinuciderii la o vârstă mai înaintată. De asemenea, lipsa stimulării mentale care însoțește interacțiunea socială poate crește riscul unei persoane cu 64% de a dezvolta demență mai târziu în viață.

Privind lucrurile din perspectiva sănătății fizice, singurătatea poate crește riscul de mortalitate cu 26%. De asemenea, poate crește riscul apariției hipertensiunii arteriale și a obezității, acestea două fiind unele dintre cele mai frecvente afecțiuni din țările dezvoltate.
În cele din urmă, după cum am menționat mai sus, singurătatea este echivalentul a 15 țigări pe zi pentru starea de sănătate a unei persoane.

Singurătatea reprezintă o provocare generală care poate fi rezolvată numai printr-o acțiune concertată a guvernelor, angajatorilor, companiilor, organizațiilor societății civile, familiilor, comunităților și indivizilor, după cum scrie în raport.

Aceasta nu este prima cercetare care sugerează faptul că o viață lungă și fericită trebuie să fie însoțită de conexiuni sociale. Unele dintre cele mai longevive populații acordă prioritate comunităților și relaților de familie.
Nu este importantă doar durata vieții, ci și sănătatea din timpul vieții. Pe baza cercetărilor, conexiunile sociale puternice și relațiile intime autentice și pozitive au o putere extraordinară de vindecare.

Singurătatea cronică se numără printre cei mai letali factori de risc, care determină cine va muri prematur în societățile moderne. Pe de altă parte, iubirea unei persoane dragi crește capacitatea oamenilor de a preveni bolile induse de stres. Autorii studiului au constatat să este interesant faptul că persoanele cu legături sociale puternice și stiluri de viață nesănătoase, care includ fumatul, obezitatea și lipsa exercițiilor fizice, au trăit mai mult decât persoanele cu legături sociale slabe, dar cu obiceiuri de viață mai sănătoase.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod