Cum să dormi lângă cineva care sforăie. 5 sfaturi utile

Te trezești des noaptea din cauza sforăitului partenerului tău? Află ce poți face pentru a te odihni mai bine lângă cineva care sforăie.
Somnul din fiecare noapte este plin de momente neplăcute pentru că auzi mereu sforăitul partenerului? Indiferent cât de multă grijă ai pentru ca atmosfera din dormitor să fie relaxată și să te poți odihni liniștită până a doua zi, sforăitul poate da peste cap toate eforturile tale. Gradul de umiditate ideal, lenjeria proaspăt spălată și îndepărtarea tuturor dispozitivelor electronice din apropierea  patului sunt măsuri perfecte pentru a favoriza un somn odihnitor, însă dacă persoana de lângă tine sforăie este foarte greu să te adaptezi. Din acest motiv îți poate fi foarte greu să adormi la loc sau te-ai putea trezi și mai des datorită instalării unei stări de agitație. 

 
Iată cum trebuie să procedezi pentru a putea să dormi lângă cineva care sforăie:

 
1. Schimbă pernele

Particulele de praf sau mucegai rămân în perne mai mult timp pentru că nu sunt spălate la fel de des ca și cearșafurile. Dacă partenerul tău suferă de alergii, praful acumulat nu va face decât să agraveze simptomele.
Mai multe nopți la rând dormite pe niște perne care conțin factori alergeni pot cauza congestie nazală și cresc șansele ca partenerul tău să înceapă să sforăie. Dacă este vorba despre alergii sezoniere este bine să urmeze un tratament adecvat, iar acasă trebuie să ai grijă ca pernele să fie spălate sau schimbate la cel mult 2 luni. Aceste măsuri vor reduce intensitatea sforăitului sau l-ar putea elimina complet. În plus, vor diminua frecvența strănuturilor, lăcrimatul ochilor sau tusea. 
Pernele decorative sunt și ele o problemă. Adesea cad pe jos și atrag foarte repede praful. Pentru a evita agravarea sforăitului renunță la ele sau păstrează-le pentru camera de zi. 

 
2. Modifică unghiul

Dacă ai probleme cu sforăitul partenerului în fiecare noapte specialiștii îți recomandă să ajustezi înălțimea pernelor. Fă rost de o pernă cu înălțime dublă pentru partenerul tău și vă veți putea bucura amândoi de un somn odihnitor.
Atunci când capul este situat puțin mai sus decât restul corpului respirația devine mai ușoară, iar sforăitul se reduce semnificativ.

 
3. Întoarce-l pe o parte

În unele cazuri sforăitul zgomotos se datorează în primul rând poziției în care doarme persoana respectivă. Dacă partenerul tău are obiceiul să doarmă pe spate sforăitul poate apărea ca urmare a relaxării limbii și a obstrucției parțiale a fluxului de aer. Pune o pernă în spatele lui pentru a evita să se întoarcă în timp ce doarme. Dacă nu funcționează, specialiștii recomandă să coși o minge de tenis pe spatele bluzei pe care o poartă. În acest fel se va dezobișnui să doarmă pe spate pentru ca va fi extrem de incomod, iar tu vei putea dormi liniștită până dimineața.

 
4. Atenție la covoare

Dacă ai multe covoare în dormitor este indicat să dai cu aspiratorul cel puțin o dată pe săptămână. În caz contrar alergiile partenerului tău se pot agrava, iar sforăitul va fi prima consecință negativă.
În cazul în care ai pisici sau câini folosește aspiratorul la 2 zile. 
Pentru alergiile persistente ar putea fi util chiar să renunți complet la covoare deoarece studiile de specialitate au demonstrat că înlocuirea covoarelor pufoase cu podele simple din parchet masiv asigură o reducere a simptomelor alergice cu până la 80%. Merită să încerci dacă vrei să te odihnești mai bine.

 
5. Investește în zgomotul alb

Dispozitivele de adormire care generează zgomot alb îți pot fi utile în momentele în care ți se pare că nu auzi decât sforăitul partenerului și că vei sta trează toată noaptea. Acest tip de dispozitive blochează și acoperă în mod eficient celelalte tipuri de zgomot și te ajută să dormi liniștită, fără să te trezești des din cauza sforăitului.
Le poți folosi și dacă vrei să dormi după-amiaza, în weekend.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod