Cate ceva despre sindromul picioarelor nelinistite...

Te foiesti in fiecare noapte, te sucesti de pe o parte pe alta si nu stii cum sa mai stai ca sa te prinda somnul... Sunt cuvintele care caracterizeaza, de regula, una dintre cele mai obisnuite si totusi putin cunoscute tulburari ale somnului, numita sindromul picioarelor nelinistite (engleza: restless legs syndrome)... Poate ca nu te gandeai ca este cu adevarat o problema, ci ca... asa esti tu. Ei bine, exista si explicatii pentru noptile tale lungi si chinuite...

Potrivit Institutului National de Sanatate din Statele Unite ale Americii, aproximativ 12 milioane de americani sufera din cauza sindromului picioarelor nelinistite. Desi in ultima perioada au inceput sa se faca studii pe seama acestei afectiuni, devenind cunoscuta in cercurile de specialitate, o mare parte dintre experti considera ca este o boala subdiagnosticata si, cel mai adesea, trecuta cu vederea. Aceasta si din cauza pacientilor, care simt ca simptomele lor nu vor fi luate in considerare sau care cred ca acestea nu pot fi tratate.

Sindromul picioarelor nelinistite reprezinta o afectiune neurologica motorie, caracterizata de anomalii senzitive si motorii distincte, insa in mod frecvent subdiagnosticate. Specialistii afirma ca impunerea unui diagnostic corect poate dura pana la doi ani din clipa in care pacientul a cautat pentru prima oara sfatul medicului...

Senzatiile sunt greu suportabile: somnul este o adevarata utopie, iar calatoriile indelungate, cu masina, un adevarat chin, din moment ce nu poti sta linistit pe locul tau... Pacientii se simt adesea frustrati de aceste simptome, pe care le considera mai degraba un inconvenient decat o boala in adevaratul inteles al cuvantului. Insa studiile efectuate indica faptul ca sindromul picioarelor nelinistite reprezinta o afectiune care, mai mult decat atat, poate fi tratata.

Simptomele clasice ale acestei boli sunt reprezentate de senzatii inconfortabile in special la nivelul membrelor inferioare, senzatii care devin din ce in ce mai suparatoare in timpul noptii, atunci cand persoana in cauza nu si-a miscat picioarele pentru o perioada indelungata de timp sau in perioadele de relaxare.

Singura modalitate de a "scapa" de aceste senzatii este sa iti misti picioarele, ceea ce face ca somnul de noapte sau activitatile care restrictioneaza miscarea, cum ar fi plimbarile lungi cu masina, calatoriile cu avionul, mersul la cinematograf sau evenimentele sportive, sa fie cu adevarat dificile...

Persoanele care sufera de aceasta afectiune au o calitate a vietii mult diminuata. Insa ceea ce este mai trist este faptul ca este foarte posibil sa nici nu fie constiente ca au simptomele clasice ale unei boli care poate fi diagnosticata si tratata. De asemenea, este important ca si doctorii sa fie constienti de acest sindrom, pentru a putea diagnostica in mod adecvat aceata boala si pentru a prescrie medicamentatia adecvata, daca este cazul.

Printre simptomele frecvente ale sindromului picioarelor nelinistite se numara:

Nevoia irezistibila de a misca membrele afectate (de obicei, picioarele). Neliniste motorie, ca raspuns la sau in incercarea de a te elibera de aceste senzatii si de disconfort. Aceasta nevoie poate merge pana intr-acolo incat bolnavul simte ca trebuie sa se miste neaparat, aceste miscari putand fi numite involuntare. Insa, atata vreme cat pacientul alege modalitatea de miscare, aceasta va fi voluntara.

Aceste miscari sunt adesea repetitive si pot include mersul cu pasi masurati, leganatul, scuturatul, agitatia de pe o parte pe alta in timpul noptii, in pat, intinsul, batutul pasului pe loc sau efectuarea unor exercitii repetitive, cum ar fi mersul pe o bicicleta medicinala sau plimbatul. Foarte multi pacienti isi dezvolta propria rutina a miscarilor stereotipe si tind sa repete aceleasi miscari, drept raspuns la senzatiile incomode resimtite.

Senzatii inconfortabile in picioare, de tipul piscaturilor sau asa-numitelor "ace". In unele cazuri, pot fi afectate si bratele. Aceste senzatii sunt descrise astfel: senzatia de arsura, de intepatura, de crampe, de vanataie sau chiar de febra musculara. Pacientii care au forme moderate ale acestei afectiuni caracterizeaza aceste senzatii ca fiind inconfortabile; pentru cea mai mare parte dintre acestia, simptomele nu sunt percepute ca fiind dureroase.

In cazuri mai grave, senzatiile neobisnuite se resimt in zona picioarelor. Iar in cazurile rare si severe, senzatiile pot fi prezente in zona genitala sau in tors. Aceste senzatii pot fi resimtite pe o parte a corpului, apoi pe cealalta sau pot fi asimetrice. Spre exemplu, poti simti intepaturi intr-un picior, fara ca celalalt sa fie afectat in vreun fel.

Simptomele se agraveaza in special cand persoana bolnava se odihneste (in perioadele lipsite de activitate sau in momentele de relaxare) si pot fi temporar atenuate de miscarea voluntara a membrelor afectate. Aceasta agitatie este adesea confundata cu "nervozitatea". Senzatiile neobisnuite si agitatia motorie asociate cu sindromul picioarelor nelinistite pot fi, de asemenea, provocate de perioade prelungi de inactivitate, care apar in mod frecvent in timpul calatoriilor (cu masina, avionul sau trenul).

Simptomele apar frecvent si se agraveaza seara si in prima parte a noptii, respectiv intre orele 18.00 si 4 dimineata. Persoanele aflate in stare grava reusesc sa obtina o oarecare alinare abia in primele ore ale diminetii, dupa o noapte chinuitoare... Agravarea simptomelor in perioada odihnei si a noptii reprezinta un model distinct, specific sindromului picioarelor nelinistite.

Printre simptomele asociate acestei boli se numara:

Miscarea periodica a membrelor, caracterizata de o miscare convulsiva a piciorului, fie in timpul somnului, fie in perioada in care persoana respectiva este treaza - o miscare repetitiva stereotipa a piciorului. Aceste miscari tipice constau in extensia si intinderea degetului mare de la picior, precum si in flexarea gleznei, a genunchiului sau a soldului. Se produc la fiecare 15-40 de secunde si dureaza de la o jumatate de secunda pana la 6 secunde, de regula in perioada somnului superficial.

Pacientii care experimenteaza cel putin cinci astfel de miscari periodice ale membrelor pe ora sunt diagnosticati si cu acest sindrom. Se pare ca numarul acestor miscari periodice creste proportional cu gravitatea afectiunii. Majoritatea persoanelor care sufera de sindromul picioarelor nelinistite sufera si de acest sindrom asociat. Insa, de regula, este necesar un studiu specializat pe durata somnului, pentru confirmarea sindromului miscarilor periodice ale membrelor. Miscarile periodice accentuate contribuie, intr-o oarecare masura, la trezirea repetitiva a pacientului.

Tulburari ale somnului si oboseala. Majoritatea pacientilor manifesta tulburari de somn, cum ar fi dificultatea de a adormi, precum si dificultatea de a dormi mai mult timp. Dificultatea mentinerii starii de somn poate fi datorata activarii simptomelor in perioada de relaxare. In plus, sindromul miscarilor periodice ale membrelor in timpul somnului poate contribui la aceste tulburari de somn nocturn.

Din aceasta cauza, 50% dintre pacienti nu reusesc sa aiba un somn odihnitor noaptea. Cei care sufera de forme grave ale bolii reusesc sa prinda doar cateva ore de somn nocturn, ceea ce inseamna ca sunt caracterizati de oboseala in timpul zilei. Aceste tulburari ale somnului sunt, de regula, asociate cu cele mai grave forme ale sindromului picioarelor nelinistite.

In perioada de odihna sau de relaxare, pacientii pot experimenta miscari necontrolate, sporadice ale picioarelor si, in unele cazuri, si ale bratelor. Aceste miscari, care se pot produce in timpul zilei sau al noptii, pot fi extrem de rapide, convulsive, sau prelungi si usoare. De regula, dispar dupa o actiune voluntara. Unii cercetatori considera ca aceste miscari pot reprezenta o forma a sindromului miscarilor periodice ale membrelor, in perioada cand pacientul este treaz. 50% dintre pacienti manifesta si acest simptom.

Aceste simptome progreseaza o data cu varsta. De obicei, pacientul apeleaza la sfatul medicului inainte de varsta a doua sau chiar mai tarziu. In plus, un istoric familial al acestei boli este adesea un factor mentionat in fisele pacientilor. In jur de 50% sau 60% dintre pacienti (procentele sunt si mai mari de atat in unele studii) au relatat cazuri ale acestei boli in familie.

Totusi nu trebuie sa disperi... Chiar daca studiile sunt inca la inceput, exista deja o sumedenie de resurse si de tratamente eficiente ale acestei afectiuni. In cazurile "blande", o simpla schimbare a stilului de viata, cum ar fi includerea in obiceiurile tale a masajului, a bailor cu apa calda, a unor exercitii de yoga sau alte exercitii de relaxare de acelasi tip, precum si renuntarea la cofeina si alcool pot duce la o ameliorare a simptomelor.

In cazurile severe, mai multe tipuri de medicamente, cum ar fi sedativele, medicamentele anti-convulsive si tranchilizantele, au ajutat la atenuarea simptomelor. Bineinteles insa, fiecare tip de medicament are avantajele si dezavantajele sale, astfel incat trebuie sa discuti cu doctorul tau despre efectele secundare pe care le resimti, pentru a putea gasi impreuna medicamentatia adecvata in cazul tau.
 

Comentariile 1-50 din 68

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Adrian pe 4 Feb 2014, 13:04
    am descoperit de unde vin aceste impulsuri

    Buna, incercati sa va doscumentati despre ADHD, deoarece dupa cativa ani in care m-am documentat despre SPN m-am regasit in proportie de 90% in problemele ADHD, si tot de acolo vin si problemele cu impulsurile nervoase . Asa ca.... documentati-va despre acesta si vedeti daca va regasiti acolo.

    0
    0

  • Un anonim pe 11 Mai 2013, 12:13
    E insuporabil si uneori jenant....

    De aproximativ 2 saptamani, ma confrunt si eu cu aceste intepaturi, unele de o intensitate mai mica, altele efectiv imi arunca picioarele in aer. Nu de putine ori le simt si in zona genitala si tind sa ma scarpin agresiv, intrucat simt ca ma inteapa o viespe...ceea ce e jenant, daca sunt si alte persoane aproape. Personal, inclin sa cred ca si serviciul (in cazul meu extrem de solicitant), stresul care necontenit apare, grijile si starea de nervozitate. Cred ca asta este o cauza importanta. Am sa urmaresc indeaproape site-ul si la prima ,,mana,, cred ca este vb de stilul de viata si la cat de mult suflet punem in ceea ce ar trebui sa nu punem. Va doresc sanatate multa!

    3
    0

  • varga levente pe 7 Feb 2013, 18:09
    un raspuns va rog ce sindrom am avut

    buna sunt din oradea am 31 de ani am avut un simptom ciudat in 2009- a inceput in vara trauma mie am inceput sa fug in stanga dreapta de multe ori am avut o frica simteam ca lovesc oamenii de multe ori am repetat in mers a fost cand am ajuns noaptea acasa mama a fost disperat acuma am revenit la normal trei ani de zile a fost un iad viata mea va rog un raspuns ce sindrom am avut merg normal pe strada numai fug in stanga dreapta va rog frumos ce sindrom am avut pentru mine a fost un iad va rog foarte mult

    0
    0

  • Andrey pe 25 Aug 2012, 16:13
    Intrebare

    Zicetim si mie ce sa fac de cand au inceput caldurile astea nu mai am somn si mi se trage de la picioare seara cand ma pun in pat sa dorm nu pot din cauza labii piciorului fiind ca este calda tot piciorul imi este rece numai laba piciorului este calda si ori ce asi face sa adorm nu pot , ca sa adorm trebuie sa ma duc la baie si sa le bag in apa rece ca sa se raceasca si dupa aia ma ia somnul am mai observat ca, cand am fost la tara acolo este rece noaptea si dorm fara nici o problema ce as putea sa fac MS

    7
    4

  • adrian pe 3 Iul 2012, 09:01
    sal.

    Revin, asa este , baile fierbini ajuta f. mult, deasemenea cremele care incalzesc zona respectiva(ceva de genul crema chinezeasca) sau ceva care sa puna sangele in miscare

    9
    2

  • Bia pe 11 Iun 2012, 22:05
    si eu...

    Buna ! Ma bucur ca am gasit acest site unde ma pot plange si eu...Chiar o sa incerc tot ce scrie aici, pentru ca nu mai suport "boala" sau "sindromul" asta, ce-o fi ! La mine e mai complicat. In 2009 am avut o interventie chirurgicala pe coloana, dupa 1 an si jum am intrat in depresie majora, viata mea nu mai era deloc la fel. Pe langa astea, am probleme cu somnul din cauza SPN. Imi trosnesc genunchii, parca se rup (si din cauza tijelor de pe coloana, presupun), iar seara nu pot adormi pana nu ma rasucesc de pe o parte pe alta de vreo 20 de ori...si ma ia somnul fff tarziu. Aveam simptomele astea dinainte de operatie sau de depresie, ce-i drept...Insa acum mi-e si mai frica sa tratez cu medicamente pentru ca nu exista prea multe combinatii care pot fi luate cu antidepresivele... Imi poate recomanda cineva un medic bun ?

    0
    0

  • Adrian pe 1 Iun 2012, 00:20
    E FOARTE SIMPLU = Bai fierbinti la picioare

    Bai fierbinti la picioare , Bai fierbinti la picioare , Bai fierbinti la picioare , Bai fierbinti la picioare , Bai fierbinti la picioare , Bai fierbinti la picioare , Bai fierbinti la picioare , Bai fierbinti la picioare , Bai fierbinti la picioare , Bai fierbinti la picioare , Bai fierbinti la picioare , Bai fierbinti la picioare , Bai fierbinti la picioare , Bai fierbinti la picioare , Bai fierbinti la picioare , Bai fierbinti la picioare , Bai fierbinti la picioare , Bai fierbinti la picioare ,

    3
    0

  • adrian pe 16 Ian 2012, 16:56
    am descoperit ceva !!!

    De cateva zile am inceput sa iau un medicament despre care am citit ca, creste nivelul dopaminei din creieier (substanta de care avem nevoie), se iau 2 pastile seara seara cu 30 min inainte de culcare. Pe mine ma ajuta sa dorm bine. Bafta acesta este: http://www.sanavita.ro/stresstame.html

    6
    2

  • miruna pe 6 Nov 2011, 00:46
    drugs?

    Eu am acest sindrom de cand am incetat sa iau un tratament pe baza de opium(oxycontin).oare asta este cauza?am nevoie urgenta de ajutor,plang pentru ca nu pot dormii!!!!!!daca cineva ma poate ajuta,ma gasiti pe id'u( black_rose_madi )!!!!

    6
    2

  • irina pe 1 Sep 2011, 06:30
    mi-a trecut

    Am 63 ani si, mie mi-a trecut acest sindrom al picioarelor nelinistite cu tratament naturist si anume SCHIZANDRA,producator Nature's Way,distribuitor Secom. Se gaseste la magazinele cu plante,costa 45lei si acum sunt la al treilea flacon,dar mi-a trecut dupa primul.Are si alte efecte benefice.

    9
    0

  • gina37 pe 14 Aug 2011, 22:32
    remediu

    acum 3 sapt. am inceput sa am aceleasi simptome, fapt care m-a speriat fff tare si mai mult decat atat, m-a obosit ingrozitor. Cautand pe forum am gasit sfatul lui alex27 (dusurile fiebinti), caruia trebuie sa-i multumesc, deoarece datorita lui acum reusesc si eu sa dorm, am scapat de acea problema. Va sfatuiesc sa faceti acelasi lucru, la mine a functionat. Multumesc inca o data si ... bafta celorlati!!!!

    8
    1

  • lili o pe 7 Aug 2011, 20:39
    acest sindrom se vindeca f usor cu remedii homeopate

    Am suferit si eu de SPN si medicul homepoat mi-a prescris ZINCUM METALICUM CH 30 de 2 ori pe sapt. si mi-a trecut din prima saptamina .De 9 ani de cind am facut o hepatita toxic medicamentoasa si nu am mai avut voie sa mai iau medicamente alopate ma tratez si eu si toata familia mea doar cu homeopate.Sunt uimita cit de repede se vindeca orice boala si fara efecte adverse. Merita sa cautati un medic homeopat cu experienta in zona voastrasi sa incercati .Sigur nu o sa mai renuntati la homeopatie nici odata.

    1
    3

  • nicole pe 31 Iul 2011, 18:48
    picioare nelinistite

    buna si eu am fost diagnosticata cu acest sindrom al picioarelor nelinistite.nu auzisem pina acum ca poate exista asa ceva,in Austria mi-au facut tot felul de analize si pe urma am ajuns la neurolog,am primit un medicament pe nume SIFROL pot spune ca ma ajuta sa dorm linistita dar ziua sunt foarte obosita si casc intruna,il folosesc de numai 2 saptamini ,pana acum sunt multumita.

    2
    1

  • viorica 7 iulie 2011 pe 7 Iul 2011, 23:12
    sindromul picioarelor nelinistite

    medicamentul Detralex mi-a ameliorat acest sindrom.Renuntarea la cofeina ar fi necesara.Va doresc multa sanatate celor care suferiti de aceasta boala.Sa auzim de bine!

    3
    0

  • cati pe 16 Feb 2011, 20:12
    SPN

    am 45 ani sufar de acest sindrom de la virsta de 14 ani la inceput dureri mai suportabile si mai rare cum am inaintat in virsta durerile au devenit insuportabile, doctori au dat din umeri intr-o zi am intrat pe acest sait si vorbea cineva de un plasture pe nume NEUPRO am mers la farmacie l-am comparat sa precizez am cumparat neupro de 2mg. pentru mine acest plasture a fost si este cao vraje in maxim 5

    22
    7

  • dr.oz pe 31 Ian 2011, 20:53
    picioare nervoase

    OMUL ESTE PROIECTAT DE DUMNEZEU SA MEARGA DESCULT PE DRUMURI NEASFALTATE..PUNETI-VA LINGA PAT UN PRES CU TEPI MAI DURI.CALCATI PE EL APR.10 MIN IN FIECARE SEARA,MAI ALES DUPA O BAIE.VA LASA PE LOC.AM EXPERIMENTAT PE MINE.

    33
    5

  • aurel 78 ani pe 14 Nov 2010, 11:05
    tratament SPN

    Medoparul- este f, bun. M-a ajutat mult. Am descoperit intre timp ca acelas efect are an magnet de difuzor su NORDUL la genunchi,sau durere este ff bun. Cam incomod ,dar prins cu elastic rezolva problema seara de seara (daca este cazul) Pela 3 dim. i l scot.Nordul magnetului atrage sudul busolei. Sau atirnat de o ata nordul magnetului se intoarce si ramine spre nordul geografic. SUCCES ! Dela yo4bjf@yahoo com

    4
    0

  • leah pe 20 Aug 2010, 12:52
    Dusurile fierbinti

    Am citit si eu despre SPN..caci nu stiam de ce simt in picioare senzatiile acelea. Au inceput in urma cu 16 cand eram insarcinata cu fiul meu...dormeam cu sosete ude, caci altfel nu puteam. Am pus-o pe seama sarcinii. Nu am mai avut pb vreo 4 ani , apoi au reinceput...eu am si circulatia periferica deficitara. Senzatiile de uscaciune si neliniste era frecvente si cautam ceva rece dar am observat ca la dusuri firbinti se calmeaza mai bine piciorul. O sa incerc pedicutza, caci plantele medicinale sunt miracole.

    0
    0

  • geni pe 15 Aug 2010, 13:57
    spn

    apropo cand le-am zis unor doctori de problema mea se uitau lung la mine si ........ nimic de parca vorbeam franceza

    4
    1

  • geni pe 15 Aug 2010, 13:52
    picioare nelinistite

    de o saptamana simt ca turbez.....noatea nu dorm....ziua muncesc si tot asa..... imi trebuie ceva sa pot dormii

    4
    0

  • dana pe 4 Aug 2010, 23:19
    picioare nelinistite

    De mai mult de 20 de ani, ma deranjeaza aceasta boala. Reuseam sa adorm daca luam o pastila de calciu. Uneori dormeam toata noaptea alteori ma trezeam spre dimineata. De un timp am inceput sa iau St. John Wort, cred ca este echivalentul Sunatoarei romanesti. Vreau sa va spun ca ma simt incredibil de bine, seara cand simt ca picoarele incep sa se agite iau o pastila si imediat agitatia imi dispare. Sper sa fie de folos si altor persoane, este incredibil de neplacut sa nu poti sa adormi fiindca picioarele efect iti sar necontrolate.

    3
    1

  • POP pe 7 Iul 2010, 16:59
    Tratament pentru sindromul picioarelor nelinistite

    Sufar de peste 20 de ani de acest sindrom am incercat diferite tratamente precum: Tratament balnear 0-efect, Mirapexin foarte putin ameliorare combinat cu Tramadol 0.75 mg luate seara au avut efect destul de lunga durata dar in ultimul timp medicul mi-a indicat sa iau si Cymbalta (Duloxetina) care au avut un efect pot sa spun miraculos pe langa aceasta uneori fac frectii cu Ghiara dracului(herbamedicus) balsam care se gaseste la farmaciile cu plante medicinale .Incercati cu GHEARA DRACULUI EFECTE MIRACULOASE POT SA SPUN CA MAU LASAT DE TOT DURERILE DE PICIOARE

    4
    0

  • adrian pe 18 Iun 2010, 14:52
    tratament cu plasture

    Buna ziua, nu am postat nimic de ceva vreme,(nu ca as fi scapat de aceasta boala) pur si simplu nu am mai gasit nimic. Am descoperit azi pe niste site-uri din america ca exista niste plasturi care ne ajua s.p.n, "(NEUPRO)" deasemenea se folosesc si la parkinson. Eu am cautat prin diverse locuri in ro. acesti plasturi dar nu am gasit. Rugamintea mea este, daca cineva a gasit in tara acesti plasturi sa ne anunte sau mai bine daca i-a folosit sa ne spuna daca sunt rezultate. Numarul meu este 0755046281 Adrian , Va multumesc, astept cu nerabdare raspuns

    4
    0

  • dana pe 14 Iun 2010, 20:57
    chiar nu e nimeni specialist in domeniu?

    La mine are legatura cu ce consum la masa si anume durerea se exacerbeaza la acrituri, cafea, ardei iute, piper si alte excitante care-mi afecteaza si un organ din zona stomacului(poate chiar el) si durerile dispar dupa un calmant de stomac si unul general(algocalmin, aspirina etc). A mai observat cineva o asa dependenta? Si inca ceva : cel mai tare ma deranjaza in calatorii.Astept raspuns. Multumesc anticipat!

    1
    0

  • dana pe 14 Iun 2010, 20:54
    chiar nu e nimeni specialist in domeniu?

    La mine are legatura cu ce consum la masa si anume durerea se exacerbeaza la acrituri, cafea, ardei iute, piper si alte excitante care-mi afecteaza si un organ din zona stomacului(poate chiar el) si durerile dispar dupa un calmant de stomac si unul general(algocalmin, aspirina etc). A mai observat cineva o asa dependenta? Si inca ceva : cel mai tare ma deranjaza in calatorii.Astept raspuns. Multumesc anticipat!

    2
    0

  • OANA pe 12 Apr 2010, 18:43
    NU ESTE ABILITATA DOCTORA

    DOAMNA DOCTOR NU ESTE ABILITATA SA FACA ASEMENEA RECOMANDARI DEOARECE DANSA ARE SPECIALIZARE DE PEDIATRIE,ASA CA VERIFICATI CE POSTATI SI SCRIETI

    0
    0

  • vivian pe 7 Feb 2010, 19:36
    SINDROMUL PICIOARELOR NELINISTITE

    Nu cred ca are vreo legatura cu depresia , cu lipsa de miscare sau cu ceea ce mincam.eu am 38 de ani si sufar de acest sindrom de cind ma stiu.cred ca este genetic deoarece la mine in familie suntem 5 copiii din care 3 avem acest sindrom ce cred ca l/am mostenit de la tata, care si el....insa curios la mine este faptul ca dorm foarte bine noapte , numai ca ma trezesc mai obosita dimineata decit seara la culcare.ceea ce ma deranjeaza e ca trebuie sa imi misc mereu picioarele, si ziua , nu numai noaptea.In afara de o stare de neliniste simt si o durere destul de suportabila , dar deranjanta.daca cineva mai stie vreun tratament care a dat roade....

    0
    5

  • vimara2009 pe 27 Nov 2009, 22:48
    cred ca la mine are legatura cu depresia

    Sufar de multi ani de depresie, deci multe antidepr... Acu vreo 5 ani dadeam din picuoare serios. Si vad ca iar sunt nelinistite. Ce sa spun: obeza, sedentara si mai si consum cate un 3in1 in conditiile in care nu suport cafeaua. Si am si spasme, nu numai nocturne. Asta e! S-auzim de bine!

    0
    0

  • vimara2009 pe 27 Nov 2009, 22:46
    cred ca la mine are legatura cu depresia

    Sufar de multi ani de depresie, deci multe antidepr... Acu vreo 5 ani dadeam din picuoare serios. Si vad ca iar sunt nelinistite. Ce sa spun: obeza, sedentara si mai si consum cate un 3in1 in conditiile in care nu suport cafeaua. Si am si spasme, nu numai nocturne. Asta e! S-auzim de bine!

    1
    0

  • alex27 pe 20 Nov 2009, 01:59
    ...am uitat sa mai zic ceva...

    am uitat sa precizez ca am 27 de ani si o matusa dea mea avea acelasi sindrom o perioada insa ei i-a trecut cu ceva medicament...nu stiu cum i zice dar o intreb daca vreti.aletale2007@yahoo.com e id meu.referitor la ce am vazut mai sus ca nu a scapat nimeni de acest sindrom.Acum frica mai mare am sa nu redevina boala asta si sa ma mut din oras unde nu o sa am sauna si bazin de inot:) ps:cred ca aceasta boala apare la sedentari cand nu mai facem miscare.Aici ma refer la mine cand am inceput sa iau in greutate.sunt foarte curios daca faceti ce am zis si inca aveti aceasta boala...eu sunt sigur ca veti scapa!!!

    1
    0

  • alex27 pe 20 Nov 2009, 01:50
    Am scapat de SPN

    Fratiilor pot sa spun ca sunt fericit ca am scapat de aceasta boala cumplita.Pot sa spun ca am suferit mult din pricina acestei boli mai mult psihic.Nu putea nimeni sa ma inteleaga ce simt noaptea dar nici nu puteam sa descriu ce senzatie am.Parca eram in pat de o vesnicie nemiscat si trebuia sa fac neaparat miscare din picioare.Am fost la doctor,farmacii insa nu ma intelegeau (credeau ca imi amortesc picioarele,sau nu circula sangele)dupa ce nu mai functiona o "smekerie"de-a mea dupa o perioada eram daramat psihic kiar plangeam.M-am gandit eu ca sa fac genoflexiuni cand ma apuca aceasta stare.faceam vreo 30-50,asa imi oboseam picioarele si parca nu mai aveam treaba o perioada daca faceam asa fiecare seara.Insa p-orma puteam face si 100 ca degeaba.Am inceput sa merg la sala de forta si sa fac genoflexiuni cu greutati f mari,crezand eu ca asa imi epuizez picioarele si ma vor lasa seara in pace dar fara efect.Spre norocul meu aici am intalnit un barbat cu studii in medicina foarte destept care stia despre aceasta "boala"care spunea el nu este o boala dar cica trebuia numita cumva ca tot mai multa lume se plangea de aceste simptome.Acesta imi spunea ca este vorba de acidul lactic de la picioare(eu credeam ca este vorba de ceva substanta la creier care seara scade)care trebuie incalzit si mi-a spus sa dau cu dusul pe picioare cat mai fierbinte ca sa-l incalzesc cat mai tare acidul asta.Seara asta am si facut.Mi-am dat cu dusul mult vreo 8 min si tot mai fierbinte ca aproape ma opaream si porma dispareau simptomele.Va rog sa faceti asta si va garantez ca cel putin o perioada va va trece.M-am dus apoi in vavanta in Turcia unde la hotel aveam sauna si faceam zilnic.Fara sa-mi dau seama cand m-am intors am si uitat ca am suferit de aceasta boala caci nu mai o aveam.Am scapat si de insomnie cu sauna si am cautat aici in Arad sauna si am gasit.M-am si lasat de fumat complet,alcool nu mai beau insa de fac inot si sauna.Sunt foarte fericit si sunt 100% sigur ca acidul lactic este problema caci asa cu sauna dorm ca un copil mic seara.Sper ca va sunt de mare folos si cautati un bazin de inot cu sauna!Insanatosire grabnica!

    6
    0

  • adrian pe 17 Nov 2009, 15:36
    raspuns sheila

    Dupa cate stiu acest sindrom apare si dispare, nu este o problema permanenta(daca intradevar este SPN) pentru ca am fost la un control si mi-a zis doctorul ca acest sindrom apare doar dupa varsta de 50-60 ani asa k eu am doar 28 ani si aceste simptome..... tu cati ani ai?

    6
    0

  • sheila pe 11 Nov 2009, 20:11
    SPN

    Dupa ce de cateva saptamani bune nu mai reusesc sa dorm decat cateva ore, dupa ora 5.00 am, incercam sa aflu ce se intampla cu aceasta nevoie vesnica de a-ti misca piciorul, dupa cateva secunde din nou.. si din nou, pana ce a devenit deja un cosmar faptul ca trebuie sa ma culc seara. Am inceput sa caut pe net, pentru ca nimeni pe care am intrebat nu mi-a dat explicatie, mai mult mama mea are simptome identice cu ale mele. Vreau sa intreb daca cineva a reusit sa scape definitiv de acest sindrom, si daca da care este remediul ??? VA multumesc!

    0
    0

  • ghita pe 28 Oct 2009, 20:28
    hnfrgjhf

    bsdfbbshbsnbwwnfnvcc oruhrghf jk2ewjrkc ncorqirqxhr qxhxjkehqjxheihqw qwhxewhieuqwuxrcgfwexfi8 njxieeuigefg

    2
    0

  • adrian pe 5 Oct 2009, 14:07
    comentariu la cele spuse de brigitte

    Daca o sa citesti mai mult despre aceasta "boala" o sa vezi k nu este deloc placut si ca atunci cand faci multa miscare durerile sunt mai puternice noaptea. Crede-ma k la inceput nici eu nu am vrut sa o numesc "boala", dar acum cand am dureri mai mari si nu mai pot dormi noaptea..... crede-ma k este cu adevarat o boala. Sper sa nu se agraveze si la tine... , sanatate iti doresc tie si colegilor nostri de suferinta de pe acest forum si nu numai

    1
    1

  • Brigitte pe 26 Sep 2009, 17:41
    SPN

    Vai, eu niciodata nu m-am gandit la asa ceva. Sunt poate printre miile de oameni care considera ca simptomele sunt normale cand esti expus la repaus total sau prelungit. Si cand m-am dus zilele trecute la doctor si mi-a spus de asa ceva mi-a venit sa rad. Eu din totdeauna am avut o senzatie ciudata, in picioare dar pentru ca faceam miscare tot timpul a trecut neobservata tinand cont ca nu dura mult. Luna trecuta am fost nevoita sa stau si sa nu fac miscare, in urma unei alte interventii medicale cand am inceput sa dau mai multa importanta acestor senzatii...ca sa aud de sindromul asta...Mie nu mi se pare o boala, chiar daca poate este una. Dar consider ca daca ai o viata activa si in timpul zilei faci multa miscare nu ai cand sa te gandesti la senzatiile astea care ti se par minore la momentul respectiv. Ma bucur ca nu e ceva mai serios. :)

    1
    1

  • cineva pe 4 Sep 2009, 08:35
    Tratament care da roade

    Este la plafar o planta PEDICUTA. Face MINUNI, iar investitia nu este prea mare. Nu se face ceai din pedicuta; se foloseste asa in starea ei naturala. Trebuie cumparate mai multe pachete (20-30), care se pun intre 2 cirpe mai mari, astfel incit sa acopere piciorul si grosimea "perinii" care se formeaza sa fie de 3-5cm. Se pune in jurul piciorului si se leaga bine. Se poate folosi 2-3 ani planta asa cum este. Rezultatele sint cu mult mai bune decit oricare medicament dar trebuie rabdare...1-2 luni. De precizata ca in primele zile se accentuiaza durerea.

    0
    0

  • Eugen pe 27 Iul 2009, 19:15
    SPN

    Am 74 ani si ma confrunt cu acest sindrom de ani buni. Pana de curand, nu i-am dat prea mare atentie dar, de cand fenomenele pe care le-ati sugerat si Dvs. au dvenit mai dese si cu manifestare si in timpul zilei, cand ma mai odihnesc dupa amiaza, am inceput sa ma nelinistesc. Asa cum mentiona si "tizul " meu din 19 martie, nici nu stiu cum sa calific senzatiile ; intepaturi, gadilaturi, carcei, spasme, descarcari electrice, etc.etc....La asta daca mai adaug si apneea, ce sa mai zic ? Cred ca trebue sa ma adresez si eu unui medic (neurolog ?) Va multumesc ca m-ati inspirat!

    0
    1

  • adrian pe 22 Mai 2009, 15:13
    am scimbat tratamentul

    dupa o perioada buna de timp am schimbat medicatia. nu mai iau MIRAPEXIM la sfatul medicului si am inceput sa iau REQUIP de 1 mg. se pare k este si mai ieftin si mai eficient. Chiar daca iau aceste pastile nu este nicio ameliorare la picioarele mele, dar ma ajuta cand iau seara adica ma ajuta sa dorm in rest nu prea stiu ce sa fac si unde sa mai merg , la ce medici sau cu sa incerc. Daca cineva de pe acest forum a m,ai descoperit ceva folositor noua, va rog sa npuneti sau sa veniti cu idei. Multumesc

    0
    0

  • lia visan pe 23 Apr 2009, 16:26
    picioare nelinistite

    si mama mea se confrunta de catziva ani cu acest sindrom si a luat vitamina b5 o perioada afunctzionat apoi nelinistea ia revenit si este groaznic sa o aud zi de zi vaidanduse saraca.A luat si metalicum zincum dar nici o ameliorare nu a avut.Acum i-am comandat aparatul spiridus si am sa revin sa va spun si voua daca functzioneaza.De obicei pt. acest sindrom se prescriu de catre medicul neurolog medicamente care se administreaza in parkinson nu mai ca au multe efecte secundare.Sper ca cineva sa se fi vindecat de acest sindrom al picioarelor nelinistite si sa ne dezvaluie si noua metoda miraculoasa de tratament pe care a urmat-o.

    0
    0

  • adrian pe 24 Mar 2009, 15:47
    spn

    multumesc eugen pt. raspuns, se pare k la tine este ceva mai grav, imi pare rau , sper sa gasesti o solutie pentru ameliollarea problemelor tale. Ieri am fost la alt neurolog care (in sfarsit) se pare k a mai intalnit astfel de probleme. Cred ca am stat 30 minute cu ea in cabinet si am discutat despre aceasta problema dar nimic nou pt, mine adica exact ce am mai gasit pe net. mi-a recomandar requip si sa nu mai iau mirapexin, urmeaza sa vad ce se intampla mai departe cu acest medicament. Se pare k urmeaza sa iasa pe piata un nou medicament pentru acest sindrom. o sa va anunt cand o sa aflu cum se numeste .Se para k intr0o luna o sa apara Se pare k in europa si in america este cate un congres pe an in legatura cu aceasta problema si se pare k 10%din populatia americii sufera de acest SPN

    0
    0

  • eugen pe 21 Mar 2009, 15:33
    picioare nelinistite

    Apneea , este un fenomen cu care ma confrunt si consta in lipsa respiratiei ! In repaus , respiratia devine din ce in ce mai putin profunda , mai rara , pana ce ... nu mai respiri ! Chestia dureaza probabil 1-2 sau mai multe minute (?) nu stiu , ca dorm , dar ma trezesc ca ma sufoc !

    0
    0

  • bogdan pe 21 Mar 2009, 00:32
    rls suport

    adrian iti trebuie vitamine si aproape sigur toti avem carente.iar fierul este esential la aceasta afectiune.cat despre marijuana o fi ilegala.eu am zis ce stiu ca merge la sigur.dintre toate tratamentele este singurul care nu dauneaza sanatatii.alternativa e alcoolul dar cred ca nimeni nu vrea sa-si petreaca restul vietii golind o sticla de vin inainte de culcare.mai ales ca se ajunge la doua , la trei sticle si te pomenesti ca ai parte de cel mai bun somn din viata.numa ca e permanent :)

    1
    0

  • adrian pe 20 Mar 2009, 12:38
    spn

    m-am documentat in legatura cu acest sindrom si am aflat k principalele cauze sunt lipsa fierului si dopaminei. anul trecut m-am lasat de fumat si am inceput sa iau fier aprox. 5 luni dar degeaba, fara niciun rezultat ma intrebam daca exista vreo posibilitate sa luam pastile cu dopamina sau altfel de tratament cu acest lichid care lipseste din creierul nostru

    0
    1

  • adrian pe 20 Mar 2009, 12:13
    spn pt eugen

    daca ai putea sa explici mai exact ce inseamna aceste accese de apnee

    0
    1

  • eugen pe 19 Mar 2009, 15:57
    picioare nelinistite

    Am uitat sa va spun ca acest sindrom se asociaza (!?) cu unele frecvente accese de apnee ! Sau nu au legatura ?

    0
    1

  • eugen pe 19 Mar 2009, 15:49
    picioare nelinistite

    De cati/va ani am acest sindrom ! In stare de repaus sau seara cand ma culc , dupa cateva minute incepe calvarul ! La inceput , nu stiam cum sa interpretez senzatiile > spasme , carcei , gadilatura , durere (?) Am dat peste acest syte si m/am lamurit . Este clar ca am sindromul picioarelor nelinistite ! M-am adresat unor medici dar au ridicat din umeri ! Am primit indicatia de a lua la pranz si seara in timpul meselor , DETRALEX . Par/ca am avut o usoara ameliorare dar senzatiile au revenit . Oare cum vor reactiona daca le spun eu diagnosticul pe care ei l/au ignorat ? Sper ca ma vor ajuta !?......

    1
    0

  • adrian pe 19 Mar 2009, 11:52
    els

    parerea mea este ca ar trebui sa mergem la un neurolog si sa urmam un tratament medicamentos nu sa apel la astfel de metode interzise asa cum spunea mai sus bogdan

    1
    0

  • adrian pe 19 Mar 2009, 11:45
    rls

    parerea mea este ca nu ar trebui sa luam vitamax pentru k noi cei cu aceste probleme oricum avem un fel de "energie in picioare" si daca am lua si aceste vitamine cred ca ne-am urca pe pereti. si in legatura cu "marijuana" :) nu stiu ce sa zic:) :) :) :)

    0
    0

  • bogdan pe 19 Mar 2009, 03:10
    rls suport

    si aveti mare grija ca asta se face pe deficiente de dopamina.sunteti predispusi la alcolism , depresii etc. singurul tratament pe care-l cunosc si functioneaza 100% este marijuana.

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod