Bărbații cu barbă au mai mulți germeni decât câinii, potrivit unui studiu

Poate că ți s-a părut că a trecut o eternitate până ai reușit să îți crești barba la lungimea și desimea potrivite.
Dar ți-ai rade barba dacă ai auzi că bărbații cu barbă poartă cu ei mai mulți germeni decât câinii în blana lor? Iată la ce concluzii au ajuns oamenii de știință în privința acestui subiect controversat!

Care este motivul pentru care bărbații cu barbă poartă mai mulți germeni decât câinii?


Potrivit oamenilor de știință, bărbații cu barbă pot transporta bacterii în părul din barbă. Aceste bacterii ar putea fi periculoase pentru sănătatea lor, în timp ce blana câinilor ar putea fi mai curată, prezentând un nivel mai scăzut al microbilor.
Studiul care a fost făcut public de Mail on Sunday a luat probe din barba a 18 bărbați și de pe gâtul a 30 de câini din diferite rase, după care a comparat rezultatele. Din punct de vedere tehnic, au fost mai mulți câini decât bărbați. Profesorul Andreas Gutzeit de la Clinica Hirslanden din Elveția a declarat pentru publicație că oamenii de știință au descoperit o încărcătura bacteriană semnificativ mai mare în probele luate din barba bărbaților în comparație cu probele din blana câinilor.

Pe baza acestor constatări, câinii pot fi considerați la fel de curați ca bărbații cu barbă sau chiar mai curați.
Studiul a constatat că fiecare dintre cei 18 bărbați, cu vârstele cuprinse între 18 și 76 de ani, a avut un număr mic de microbi. Comparând aceste date cu cele provenite de la 23 de câini din 30 cu un nivel ridicat al microbilor (restul de 7 câini au prezentat un nivel moderat al bacteriilor), oamenii de știință au ajuns la concluzia că animalele de companie sunt aparent mai curate.

S-ar putea argumenta faptul că în studiu au fost mai puțini bărbați decât câini. Însă probabil că barba altor bărbați nu ar fi fost cu mult mai curată decât cea a celor prezenți la acest experiment.
Au fost chiar descoperiți șapte bărbați cu microbi care reprezentau o amenințare pentru starea generală de sănătate. Există o probabilitate mare să găsești tot felul de lucruri neplăcute atunci când iei probe din părul și de pe mâinile oamenilor și le testezi. Nu este neapărat vorba că barba bărbaților este în sine neigienică. 

Se pare că există un flux constant al poveștilor negative despre barbă, care sugerează că ar fi vorba mai mult despre pogonofie decât despre orice altceva. Pogonofobia este, desigur, aversiunea față de barbă. Da, există o astfel de fobie.
Dar amintește-ți că bărbații cu barbă sunt doar persoane cu barbă. Poate că unii au barba mai murdară, poate că alții o îngrijesc mai bine. Însă nu ar trebui judecați și împărțiți în tabere diferite bărbații din cauza acestui lucru. Poate că aceste constatări îi vor convinge pe cei care au barbă să o curețe mai bine și să se ferească de posibilele afecțiuni care pot apărea din cauza germenilor prezenți.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod