9 semnale care te ajută să prezici un infarct cu o lună înainte

Infarctul reprezintă una dintre principalele cauze de deces. Bineînțeles, oamenii încearcă să ia măsuri pentru a evita infarctul.
În timp ce mănâncă sănătos, nu beau alcool și au un program de exerciții regulat, unii oamenii încă sunt supuși unui risc mai mare de a suferi un atac de cord. Din fericire, corpul uman oferă anumite semnale de avertizare care te ajută să prezici un infarct.

Cum te ajută corpul să prezici un infarct cu o lună înainte?


Un studiu realizat de National Heart, Lung and Blood Institute of the National Institutes of Health a descoperit că femeile experimentează atacuri de cord într-un mod diferit de bărbați. Simptomele acestora diferă între cele două sexe. Oamenii de știință de la College of Nursing de la University of Arkansas for Medical Sciences a descoperit că durerea în piept nu este unul dintre cele mai comune simptome ale infarctului pentru femei.
În schimb, simptome precum anxietatea, tulburările de somn și oboseala au fost raportate de majoritatea participanților. În plus, aproape 80% dintre participanți au raportat că au observat unul sau mai multe simptome cu o lună înainte de infarct.

Simptomele comune ale unui infarct pentru femei includ:


- oboseală obișnuită care durează perioade lungi de timp sau oboseală bruscă și intensă;
- tulburări de somn;
- anxietate generală;
- dificultăți de respirație;
- indigestie;
- dureri de spate, umăr sau gât;
- durere în zona maxilarului;
- durere sau presiune în centrul pieptului care se poate răspândi în braț.

Într-un sondaj efectuat în 2012 de către American Heart Association, doar 65% dintre femei au raportat că ar suna la ambulnță dacă ar crede că suferă un atac de cord. Însă poate că este prea târziu să aștepți până când ești sigur în privința atacului de cord.
Ar trebui să suni la 112 chiar dacă doar crezi că poți avea un atac de cord. Așteptarea de a suna poate deveni o greșeală fatală. 

Infarctul pentru femeile cu vârsta peste 50 de ani


Începând cu vârsta de 50 de ani, femeile se confruntă cu multe schimbări în corpul lor. Acesta este momentul în care începe menopauza. Iar această schimbare majoră vine cu o serie de modificări, inclusiv cu o reducere semnificativă a nivelurilor de estrogen. Mulți oameni de știință cred că estrogenul ajută la protecția inimii. În timpul menopauzei, riscul unei femei de a face infarct crește. Din păcate, femeile sunt mai puțin susceptibile de a supraviețui atacului de cord decât bărbații.
Este esențial ca femeile să urmărească simptomele și să ia toate măsurile de precauție necesare pentru a preveni un atac de cord. Iată câteva dintre simptomele pe care le pot prezenta femeile cu vârsta de peste 50 de an în timpul unui atac de cord:

- durere toracică severă;
- disconfort sau durere a spatelui, a stomacului, la nivelul maxilarului sau a mâinilor;
- bătăi rapide sau neregulate ale inimii;
- transpirație.

Cercetătorii de la Duke University Medical Center au estimat că aproximativ 200.000 de americani au suferit un atac de cord fără a realiza. Acest atac de cord este silențios, deoarece nu este însoțit de simptomele normale. Un astfel de infarct silențios poate crește riscul unei persoane de a face mai multe în viitor.
Deși simptomele nu sunt la fel de evidente, infarctul silențios vine cu câteva semnale de alarmă:

- disconfort ușor la nivelul brațelor, pieptului sau maxilarului, care dispare după odihnă;
- oboseală ușoară și probleme de respirație;
- tulburări de somn și oboseală crescută;
- dureri abdominale sau arsuri stomacale.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod