4 semne că ești stresată. Nu le ignora

Insomnii, atacuri de panică și iritabilitate. Chiar dacă știi cel mai des întâlnite indicii ale perioadelor stresante din viața ta, le poți recunoaște și pe acelea mai puțin cunoscute? Iată câteva semne că ești stresată!
Cum îți dai seama dacă ești stresată?

1. Te mănâncă pielea

Atunci când corpul uman eliberează histamină în situațiile stresante, pielea reacționează adesea prin apariția mâncărimilor. Eczemele, psoriazisul și alte afecțiuni cronice ale pielii pot apărea atunci când nivelul de stres este prea ridicat. Este recomandat să te consulți cu medicul tău pentru a găsi cea mai bună soluție pentru această problemă. Iritațiile mai puțin grave răspund frecvent la o combinație de antihistamine și creme, însă și pe aceasta trebuie să ți-o recomande un medic specialist.

2.
Ți se curbează degetele de la picioare


Oamenii își strâng adesea degetele de la picioare atunci când sunt stresați. Așa cum simți umerii tensionați sau chiar și gâtul, degetele curbate dau de gol un nivel ridicat al anxietății sau stresului. Aceste poziții strânse pot fi mecanismul de apărare împotriva stresului. Dacă degetele de la picioare sunt îndoite, ridică-te de pe scaun pentru a elibera această încordare. Plimbă-te puțin în jurul biroului, întinde-te sau mergi până afară.

3.
Te doare mai tare burta în timpul menstruației


Atunci când stresul crește, nivelurile hormonilor se pot dezechilibra, provocând crampe menstruale mai dureroase și pentru perioade mai lungi de timp. Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene pot fi o soluție pentru această durere. Mișcarea a fost concluzia mai multor studii când au analizat cum poți reduce stresul și intensitatea crampelor menstruale. Fă o plimbare, mergi cu bicicleta sau fă o sesiune de yoga. De asemenea, este important să adopți hobby-uri sau activități care te bucură.
Atunci când faci activități care îți plac, nivelul hormonului fericirii crește, iar cel al hormonilor de stres scade, reducând durerea menstruală pe care o ai.

4. Te doare maxilarul


Scrâșnitul dinților poate fi de vină pentru acea durere de la maxilarul tău. Persoanele stresate își încleștează maxilarul sau își scrâșnesc dinții în timpul somnului. Nu vei ști că te confrunți cu această problemă până nu te trezești cu o durere a maxilarului, cu dinți ciobiți sau cu o durere de cap la tâmple.
Este recomandată o vizită la dentist. Acesta își va da seama dacă îți freci molarii din spate. Iar dacă medicul dentist descoperă că îți scrâșnești dinții în timpul somnului, s-ar putea să îți prescrie o gutieră nocturnă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod