4 lucruri pe care să le faci dacă vrei să trăiești până la 100 de ani

Orice persoană își dorește să aibă o viață cât mai lungă. Și probabil că ai auzit nenumărate sfaturi care te pot ajuta să atingi acest obiectiv. Iată câteva trucuri pe care le poți încerca dacă vrei să trăiești până la 100 de ani!

Ce să faci dacă vrei să trăiești până la 100 de ani?

1. Programează-te la consultații la medici femei

Pacientele care merg la medici de sex feminin tind să trăiască mai mult decât persoanele ale căror doctori sunt bărbați. Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane, după examinarea datelor privind pacienții, cercetătorii au descoperit că pacienții tratați de medicii de sex feminin au rate de mortalitate semnificativ mai mici decât cei îngrijiți de medici de sex masculin.

2. Consumă fasole și alte produse proaspete

Dan Buettner, de la National Geographic, a pornit într-o încercare de a determina ce ajută oamenii să trăiască până la 100 de ani. În cadrul cercetării, s-a descoperit că persoanele care au o speranță de viață semnificativ mai mare consumă adesea multe fructe, legume și fasole.
Fasolea reprezintă piatra de temelie a dietei centenare. Carnea este consumată în medie de numai cinci ori pe lună. Deși spunem că nu ne plac efectele consumului de fasole, acest aliment este bun pentru inima ta.

3. Fă mișcare

După cum ai ghicit deja probabil, exercițiul fizic este o componentă cheie a unei vieți mai lungi. Potrivit unui studiu realizat de Institutul Cooper din Dallas, Texas, diferite forme de exerciții au mărit speranța de viață și au scăzut riscul de deces prematur cu 12%.
Cea mai benefică formă de exerciții care poate extinde durata de viață este alergatul. În comparație cu persoanele care nu aleargă, alergătorii trăiesc în plus trei an,i chiar dacă aleargă încet sau sporadic și fumează, beau sau sunt supraponderali.

4. Ai grijă de dantură și gingii

Deși poate fi ușor să ignori sănătatea dentară, aceasta are o corelație puternică cu speranța de viață. Analizând retrospectiv datele provenite de la femei de peste 55 de ani care s-au înscris într-un studiu amplu de sănătate, cercetătorii au descoperit că femeile care suferă de afecțiuni ale gingiilor sau ale dinților prezintă un risc crescut de deces prematur.
Studiul a analizat mai mulți factori, printre care vârsta, fumatul, nivelul de educație, indicele de masă corporală, activitatea fizică, istoricul diabetului zaharat, hipertensiunea arterială și nivelul ridicat al colesterolului. Deși studiul nu a putut determina cauza și efectul, datele sugerează că femeile care și-au pierdut dinții au fost supuse unui risc mai mare de deces.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod