10 reguli ca să nu te îmbolnăvești de COVID-19 când stai la hotel

În ciuda pandemiei de coronavirus, multe persoane continuă să călătorească și să plece în vacanță.
Dacă te numeri printre ele și ai decis să-ți faci concediul departe de casă, trebuie să respecți câteva reguli esențiale pentru a fi în siguranță și a preveni îmbolnăvirea de COVID-19 atunci când stai la hotel. Iată ce ar trebui să știi:

Piscina este un loc sigur


Dacă piscina hotelului este deschisă și vrei să înoți, o poți face. „Virusul nu poate supraviețui în apa cu clor a piscinei”, declară pentru popsugar.co.uk Chip Rogers, președintele Asociației Hoteliere din America. Trebuie să fii foarte atentă și să eviți locurile aglomerate ca să fii în siguranță atunci când nu ești în apă. „Dacă păstrezi distanța față de restul grupurilor, ar trebui să fii în siguranță”, spune specialistul.

Poartă mască


Purtarea măștii de protecție este obligatorie în interior, dar ar trebui să porți mască și la exterior, în zonele comune ale hotelului, precum lobby sau terasă.

Nu te duce la sală


Numeroase hoteluri își mențin sălile de fitness închise, însă în cazul în care sala este deschisă, este de preferat să nu te duci, ci să faci exerciții în exterior.
Poți să alergi, să înoți sau să te plimbi cu bicicleta, activități care sunt la fel de bune pentru sănătate precum exercițiile la sală.

Nu te duce la spa


Dacă poți renunța complet la serviciile spa, ar trebui să o faci. Nu este recomandat să intri în încăperi în care au fost multe alte persoane înaintea ta și să stai în apropierea unei persoane care a intrat în contact cu mulți alți oameni, așa cum este cazul maseurului.

Spală-te des pe mâini


Este o regulă pe care trebuie să o respectăm oriunde ne-am afla, inclusiv atunci când ne cazăm la hotel. Spală-te pe mâini cu apă și săpun după fiecare interacțiune sau folosește dezinfectantul pus la dispoziție în hotel. Nu îți atinge fața chiar dacă ai mâinile curate.

Refuză curățenia zilnică


„CDC (n.r.
Centrul pentru Controlul Bolilor din Statele Unite) recomandă ca în camera în care te cazezi să intre cât mai puține persoane posibil”, spune Rogers. „Deci este bine să nu lași personalul de la curățenie să intre în camera ta. Poți cere prosoape în plus în momentul în care te cazezi sau îți pot aduce prosoape pe care să le lase la ușă”, recomandă specialistul.

Fă-ți check-in online


„Folosește opțiunile de rezervare și check-in online și plăți contactless. Există posibilitatea să te cazezi în camera ta fără să stai prea mult în holul principal al hotelului. Majoritatea lanțurilor hoteliere mari au deja aplicații, deci tot ce trebuie să faci este să-ți instalezi aplicația și să urmezi pașii necesari”, mai spune Chip Rogers.

Ia masa în aer liber


„Trendul este acela de a crea tot mai multe spații în exterior pentru restaurante”, spune Rogers.
„Oamenilor le place să stea afară și în orice caz este mult mai sigur, deci cred că vei găsi tot mai des aceste opțiuni la hoteluri”, adaugă acesta. În zonele în care restaurantele sunt deschise, ar trebui să optezi pentru mâncarea la pachet.

Urcă pe scări


Alege scările în locul lifturilor atunci când este posibil. Va reduce semnificativ contactul cu suprafețe posibil contaminate sau cu persoane, ceea ce scade riscul îmbolnăvirii. „Nu te urca în lift cu alte persoane în afara celor cu care călătorești. Și încearcă să stai întotdeauna în grupul tău”, recomandă specialistul.

Dezinfectează-ți camera


Este bine să iei cu tine în bagaj o soluție dezinfectantă cu care să ștergi frecvent suprafețele din camera ta de hotel. Șterge clanțele, mesele, suprafețele din baie și în general toate obiectele pe care le atingi des.
Ai grijă să folosești o soluție care nu afectează suprafețele. De asemenea, descalță-te întotdeauna când intri în cameră. 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod