Dureri menstruale

Ce ar trebui să știi despre menstruație

Știai că, în medie, o femeie se află la menstruație de aproximativ 450 de ori în viața sa? Fie că îți place sau nu, menstruația face parte din viața ta.

Până în acest punct al vieții tale, probabil că știi ce este normal și ce nu când vine vorba de fluxul menstruației tale și de ciclicitatea acesteia. Schimbările de la nivelul menstruației reprezintă indicii importante pentru starea ta generală de sănătate. Iată ce ar trebui să știi despre menstruație!

 

4 lucruri pe care ar trebui să le știi despre menstruație

 


1. Nu este grav dacă sari peste o lună de menstruație


Dacă modifici puțin tratamentul cu anticoncepționale pentru a evita menstruația din vacanță, nu te îngrijora. Nu ești singura care face acest lucru.
Iar potrivit website-ului de sănătate health.com, este o acțiune sigură. Atunci când utilizezi contraceptive hormonale, mucoasa endometrială este subțiată, ceea ce înseamnă că nu ai nevoie de menstruație pentru a scăpa de ea. Însă discută cu medicul tău, pentru a te sfătui care este calea corectă de a sări peste o lună de menstruație.

2. Anticoncepționalele nu sunt singura opțiune pentru o menstruație abundentă


Între 10 și 30% dintre femei suferă de o menstruație abundentă, o condiție care este adesea însoțită de crampe dureroase, iar dacă este lăsată netratată, poate duce la apariția anemiei. Cu toate că majoritatea femeilor apelează la ajutorul anticoncepționalelor, s-ar putea ca medicul tău să te ajute să găsești o altă soluție.
Există anumite tratamente, care eliberează o cantitate mică de progestin și care subțiată mucoasa uterină, scăzând fluxul de sânge.

3. Încearcă să testezi cupele menstruale


În medie, o femeie consumă mai mult de 10.000 de tampoane sau absorbante de-a lungul vieții sale. O altă opțiune este reprezentată de cupa menstruală. De obicei, aceasta este fabricată din silicon sau cauciuc, poate fi în formă de clopot și este situată în canalul vaginal sau cât mai aproape de colul uterin. În locul absorbirii sângelui, această cupă îl colectează, astfel încât să o poți goli și folosi din nou.
Cu toate acestea, unele utilizatoare sunt de părere că aceste cupe pot fi introduse dificil și nu sunt foarte ușor de golit. Dacă folosești o cupă menstruală, scoate-o la cel puțin opt ore și spal-o bine cu apă caldă și săpun fără ulei.

4. Perioadele menstruale se pot agrava în timpul perimenopauzei


Înainte de a se opri complet, perioadele menstruale tind să devină mai rele, conform unui studiu realizat în 2014 de Universitatea din Michigan. Este o perioadă destul de derutantă pentru femeile care au avut o menstruație regulată și previzibilă de-a lungul vieții.
Iar dacă suferi de crampe sau anemie, s-ar putea să te calmezi cu ajutorul contraceptivelor orale.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod