Afla totul despre infectia cu virusul HIV


Diagnostic


Dat fiind faptul ca infectia cu HIV nu produce adesea nici un simptom imediat, infectia se depisteaza in principal prin testarea sangelui pentru prezenta anticorpilor impotriva HIV. Acesti anticorpi nu ating niveluri detectabile in general decat dupa 1-3 luni de la infectie, si se poate intampla sa dureze chiar sase luni pana ce nivelul lor poate fi detectat prin testele standard.

Nou-nascutii din mame infectate cu HIV pot fi sau nu infectati cu acest virus, dar toti au in sange anticorpi anti-HIV proveniti de la mama, care persista cateva luni. Daca sugarul nu prezinta nici un simptom, diagnosticul definitiv folosind numai testele de detectare a anticorpilor nu se poate face decat dupa implinirea varstei de 15 luni. Exista unele teste speciale, costisitoare, care permit depistarea infectiei cu HIV sub varsta de 3 luni.


Prevenire


Intrucat nu exista nici un vaccin contra HIV, singura modalitate de prevenire a infectiei este evitarea comportamentelor care expun la riscul de infectare, de exemplu, folosirea in comun a seringilor si acelor sau contactele sexuale neprotejate. Cea mai sigura cale de prevenire a infectiei cu HIV nu este - asa cum afirma multi - folosirea prezervativului, ci limitarea relatiilor sexuale la un singur partener neinfectat (monogamia). Este insa bine sa se stie ca prezervativul este o bariera relativ eficienta impotriva virusului HIV.

Din cauza unor pori care exista in mod natural in latexul de cea mai buna calitate (si care au diametrul de pana la 50 de ori mai mare decat diametrul unui virus HIV), precum si din cauza unor defecte de fabricatie, depozitare, intretinere sau folosire, exista riscul transmiterii infectiei cu HIV chiar in conditiile folosirii prezervativului.
Aceasta metoda preventiva relativa este insa promovata atat de agresiv datorita faptului ca se considera ca monogamia si abstinenta de la relatiile sexuale premaritale sunt concepte perimate, pe care majoritatea nu le mai respecta azi. Si atunci se alege raul mai mic din doua rele.

Tratament


Daca la aparitia SIDA in SUA si apoi in restul lumii nu existau medicamente care sa combata deficitul imun si prea putine care sa tina sub control infectiilor oportuniste, pe parcursul ultimilor 10-15 ani s-au pus la punct metode terapeutice care chiar daca nu vindeca SIDA, incetinesc mult evolutia ei si tin in frau mult mai bine infectiile oportuniste.

Obiectivul terapiei HIV este de a incetini progresia afectiunii si aparitia evenimentelor care definesc sindromul imunodeficientei dobandite (SIDA).
Pentru atingerea acestor obiective terapeutice este nevoie de terapie antiretrovirala (ARV) care sa asigure scaderea concentratiei de virus si care sa fie capabila sa o mentina pentru o perioada de timp cat mai indelungata, sa previna mutatiile virale si dezvoltarea rezistentei la tratament.

In aceste conditii, aparitia unor produse care sa asigure o terapie ARV foarte eficienta, cu buna tolerabilitate, cu un nivel crescut de aderenta, cu care se poate atinge obiectivul terapeutic de scadere a concentratiei de virus sub nivel detectabil si care va asigura un tratament cost-eficient atat pe termen scurt cat si pe termen lung va fi bine primita.


In Romania s-a lansat de curant Prezista (darunavir), un nou medicament pentru tratamentul SIDA, care, administrat concomitent cu 100 mg ritonavir, este indicat in asociere cu alte medicamente antiretrovirale pentru tratamentul infectiei cu virusul HIV la pacientii adulti care au prezentat esec la mai mult de un regim terapeutic continand un inhibitor de proteaza (IP).

Studiile clinice au demonstrat ca Prezista a redus semnificativ incarcatura virala la pacientii multiexperimentati, pentru care optiunile terapeutice erau foarte limitate.

Informatii oferite de Institutul National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals" si Tibotec Pharmaceuticals Ltd.
 

Comentarii (22)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • victor pe 2 Oct 2014, 18:40
    cum se numeste planta?

    N-am adresa de gmail ai mai multe detali despre cum de numeste planta si cine o vinde?

    0
    0

  • laura adrian pe 18 Apr 2014, 20:18
    hiv cura

    Am locuit cu aceasta boala mortala pentru mai mult de un an, soțul meu am descoperit că am fost amândoi HIV +. Ne-am încerca în toate moduri de a trăi viața noastră, în ciuda acestui lucru, în corpul nostru nu până când am dat peste acest plante puternic, care la portretizat pe care el a avut cure.At început am fost mai sceptic, dar soțul meu a insistat pe dându-i o încercare și am comandat pentru unele din plante sale și în câteva săptămâni după ce a urmat procesului din cauza acestei plante, ne-am dus pentru un test ca el ne-a spus prea am fost copleșiți de fericire când am primit rezultatul de la clinica. Rata de virus în corpul nostru a scăzut și, în câteva săptămâni, am fost in totalitate cured.We, de asemenea, întrebat de ce el nu a ieșit în lume, care a avut leac și a spus că a făcut-o în 2011, dar a fost respins de către echipa de cercetare International. Cel mai important lucru este pentru tine de a fi vindecat Dacă vrei să știi despre acest vânzător de plante medicinale-l sun pe +234 706 542 4920 sau e-mail: herbalcure4u@gmail.com. Dumnezeu să vă binecuvânteze.

    0
    0

  • catalin pe 24 Mar 2014, 11:03
    sida

    daca cineva introduce sange infectat cu sida intr-un animal, caine, porc, pasare, etc, poate animalul sa faca sida?se poate consuma carne oua?as vrea sa stiu daca in felul acesta animalele fac sida.va multumesc

    2
    1

  • laneoni pe 22 Oct 2013, 02:34
    hiv

    pentru cei infectati cu hiv conteaza foarte mult sa nu cadeti in depresi si sa te gandesti mereu la asta. sunt infectata de la 20 de ani si acum am 35 ani si abia anul asta ma inceput tratamentul.si daca nu am grija la o alimentatie sanatoasa ma ingras foarte repede.poate sunt norocoasa ca locuiesc in germania si nu tr sa iau zeci de pastile iau doar viramune 200ml si truvada200ml

    4
    1

  • KLEMY pe 14 Mar 2013, 18:05
    MULTUMIRI

    MULTUMESC PENTRU INFORMATI

    2
    1

  • EmYi pe 31 Aug 2012, 11:16
    buna!

    Ma poate ajuta cineva si pe mine va rog din suflet, am avut un raport sexual cu un baiat, lumea zice ca este infectat cu HIV eu nu lam cunoscut foarte bine, am folosit prezervativ si sa rupt,este posibil sa fiu si eu infectata cu Hiv? in octombrie sunt 6 luni de atunci, am sa ma duc sa fac analizele, sunt disprata nu mai stiu ce sa fac, nu pot sa dorm noptile gandindu-ma la asta sunt terminata nu mai stiu ce sa fac...Nu am avut pana acum nici un simtom,iar gatul imi este unflat de foarte multi timp deoarece am probleme cu gatul de cand eram mica, tot timpul fac rostu in gat. Va rog din suflet sa am ajutati sau sa imi spuneti daca exista ricul sa fiu infectata. VA MULTUMESC. NU FACETI DISCRIMINARI ;(

    8
    6

  • geani pe 8 Mai 2012, 03:37
    salutari

    Am un singur frate si e bolnav de sida, are 3 ani de la infectare. La ce mas putea astepta de la el de acum inainte? Poate cineva sami rsp va rog dib toata inima

    12
    7

  • necunoscutu pe 17 Feb 2012, 18:46
    bun si sal

    am facut de curand testul si mia iesit 50% pozitiv sincer chiar am intrat in panica nu ma asteptam la asa ceva si acum caut niste raspusuri la ce asi putea face chiar nu ma asteptam la asa ceva sunt socat la ce am citit pe net care ma poate ajuta cu asta sa ami explice mai bine ..multumesc de intelegere ....

    2
    2

  • rares pe 19 Dec 2011, 21:05
    disperat

    acum o saptamana am avut contact sexual cu un tip care azi mi-a spus ca este sero+ , sunt disperat , nu am facut sex anal cu el doar oral (fara prezervativ) si ne-am sarutat ....... sunt si eu infectat sau nu ? care este riscul de a contacta acest virus prin sex oral si sarut ?

    12
    3

  • pacos pe 10 Sep 2011, 10:28
    intrebare

    exista o perioada anume pe care o mai ai de trait,fiind un purtator de virus hiv? va rog respectuos sa binevoiti sa-mi raspundeti,deoarece,sunt foarte confuz,si panicat in ceea ce privesc raspunsurile!!!

    11
    8

  • ionut pe 7 Mai 2011, 21:34
    hiv

    prin sex oral se transmite virusul hiv.daca da in ce conditii.sper sa primesc un raspuns.multumesca

    13
    10

  • anonim pe 7 Dec 2010, 22:48
    hiv

    A o rugaminte la diumneavoastra cum sete totusi posibil ca dupa 23 de ani sa fiu numa acuma depistat cu accest virus ? Dr miau spus ca am avut organismu puternic si acuma pian s incep tratamentul cd4 a crescut si viremia mi a scazut si de citeva luni iau taratamentul si au scazut si mai mult virmia si cd4 a ajuns la 1000 .Credeti ca in acesta boala conteaza foartemult si psihicul , ca sincer eu mam ridicat foarte mult pri sedinte de psihologie si credinta si eu cred ca daca ai voinat si crezi ca esti sanatos si esti puternic poti invinge boala cu usurinta . Multumesc mul

    11
    1

  • gigi pe 23 Ian 2010, 13:42
    hiv

    stie cineva ceva despre testarea hiv prin metoda "latex aglutinare"? ce fel se face si cat de sigura este?

    0
    4

  • giani pe 27 Mai 2009, 22:25
    hiv

    nu stiu daca am cuvinte ,am primit o lovitura sub centura adica o prsoana foarte draga mie e gay si are o relatie cu cineva de peste 1 an .acea persoana ia pastile pt hiv.singurl sfat a fost acela de a face analizele sangelui ,dar eu nu stau linistita.cedeti ca l-a luat pe cale sexuala?cel mai tare mi-e ciuda ca i-am dat tot timpu sfaturi i-am spus si tot am spus.mi-as dori sa nu fie adevarat.va rog sa imi raspundeti.stiu ca se ia pe cale sexuala dar ei sunt gay,sincer nu stiu

    3
    1

  • papushha pe 13 Dec 2008, 02:40
    deprimant

    nici nu stiu cum sa incep...e aiurea,sunt confuza..poate interactiona organismul cu ceva in asa fel incat sa ti iasa la rezultatul analizelor "o mica urma" de hiv?..va rog mult daca ma puteti lamurii.....va rog din suflet

    9
    0

  • luana pe 8 Dec 2008, 03:00
    ciao

    daca o femeie este infectata cu virusul hiv si ramane insarcinata exista riscul ca si copilul sa fie infectat??

    3
    10

  • tottermanflo pe 26 Sep 2008, 10:52
    buna

    sant mama unui baiat de 19 ani cu aceasta boala si pot sa spun ca este cumplit, dar nu santem ajutati de loc, eu nu am nici un ajutor si nu pot sa-i ofer copilului meu doar strictul necesar nu intra in discutie o dorinta pe care o are de mult timp, intre timp am fost si eu depistata de cancer de col uterin imi este greu, as dori sa fiu ajutata, multumesc

    6
    0

  • vinciane62 pe 21 Sep 2008, 15:53
    HIV

    multumesc,multe detalii la care nu ne gandim tot timpul,sunt de folos mai ales pentru tineri.

    0
    0

  • 2007floryna pe 18 Sep 2008, 19:59
    ....

    ...:(............................................:(

    2
    0

  • veraR pe 17 Sep 2008, 14:13
    HIV

    CE POATE FACE FIECARE DINTRE NOI PENTRU PREVENIREA ACESTEI MALADII: *Sa fii informat despre pericolul pe care-l reprezinta SIDA pentru fiecare dintre noi. Sa cunosti datele esentiale despre HIV, caile de transmitere si modalitatile de prevenire a imbolnarii SIDA POATE AFECTA PE ORICINE. Constientizarea acestui pericol este un prim pas fundamental in lupta impotriva SIDA. *Sa vorbesti cu copilul tau despre SIDA. Parintii si profesorii au un rol fundamental in prevenirea raspandirii infectiei in randul tinerilor. A nu le vorbi despre SIDA poate insemna a-i condamna sa moara mai tarziu din nestiinta. A vorbi despre SIDA inseamna a vorbi despre sexualitate, iar multi parinti sau profesori nu sunt pregatiti pentru o astfel de discutie, sau o considera lipsita de importanta. Descoperirea sexualitatii este o componenta fireasca in dezvoltarea normala a copilului. Rolul tau ca parinte sau profesor este de a-l ajuta sa adopte o atitudine echilibrata si corecta fata de sexualitate. *Sa intelegi si sa arati compasiune. Informadu-te corect despre SIDA vei putea intelege mai bine drama celor infectati, singuratatea, disperarea, suferinta unor oameni care stiu ca vor muri. A intelege problema SIDA nu inseamna a emite judecati si acuzatii la adresa altora, ci a combate ideile gresite, zvonurile, reactiile necontrolate ale celor mai putin informati decat tine *Sa adopti tu insuti un comportament adecvat care te pune in afara pericolului de infectare. Informarea nu este suficienta. Ea trebuie aplicata in viata personala. NU UITA CA VIATA TA DEPINDE DOAR DE TINE SI DE HOTARARILE PE CARE LE IEI. *SI NU IN ULTIMUL RAND: Sa devii constient de riscuri inseamna sa previi si sa actionezi pentru binele tau si al celorlalti. Descoperind infectia din timp, poti incepe un tratament adecvat ce iti poate prelungi viata. Testarea se poate face gratuit la laboratorul de serologie al Autoritatii de Sanatate Publica Ialomita. MERGI CHIAR ASTAZI LA UN LABORATOR SI SOLICITA TESTARE HIV.

    0
    0

  • veraR pe 17 Sep 2008, 14:10
    pericolul HIV/SIDA

    CUM SE TRANSMITE INFECTIA CU VIRUSUL HIV? EXISTA 3 CAI DE TRANSMITERE A INFECTIEI: -Prin contact sexual neprotejat (fara prezervativ) -Direct, prin sange infectat, sau prin folosirea in comun a acelor, seringilor, instrumentarului medical taios nesterilizat sau incorect sterilizat -De la mama infectata la copil – pe perioada sarcinii, la nastere, sau in perioada alaptarii. Pentru fiecare cale de transmitere exista mijloace de prevenire a imbolnavirii. CUM NU SE TRANSMITE HIV? -vorbind, atingand sau dand mana cu cineva infectat -prin mancare sau vesela (farfurii, pahare, tacamuri) folosite in comun -prin telefoane publice, toalete publice, la piscine sau la sauna -prin insecte; prin animale domestice -in mijloacele de transport in comun, ascensoare -la locul de munca, in gradinite sau scoli -prin imbracaminte, obiecte personale, lenjerie. MIJLOACE DE PREVENIRE A TRANSMITERII INFECTIEI PE CALE SEXUALA Calea sexuala reprezinta principala cale de transmitere a infectiei cu HIV. Exista trei modalitati de prevenire: a.Abstinenta - modalitatea cea mai sigura de prevenire a transmiterii infectiei pe cale sexuala. b.Fidelitatea reciproca in cadrul unui cuplu. Prevenirea infectarii pe cale sexuala trebuie sa preocupe pe oricine, inclusive pe dumneavoastra care traiti o relatie de cuplu. c.Folosirea corecta a prezervativului pentru orice contact sexual. Datorita pericolului pe care il reprezinta SIDA pentru fiecare dintre noi si, pentru ca PREZERVATIVUL REPREZINTA SINGURUL MIJLOC EFICIENT de protectie impotriva infectarii cu HIV pe cale sexuala, el trebuie sa devina un element firesc in viata fiecaruia. A NU-L FOLOSI ESTE O DOVADA DE IRESPONSABILITATE SI INCONSTIENTA ATAT FATA DE PROPRIA SANATATE SI VIATA, CAT SI FATA DE SANATATEA SI VIATA PARTENERULUI. NU UITATI: Nu poti stii cine este si cine nu este infectat cu HIV. Un singur raport sexual neprotejat cu o persoana infectata este suficient pentru a-ti transmite infectia. Cu cat aveti mai multi/ multe parteneri/ partenere, cu atat creste riscul de infectare cu HIV MIJLOACE DE PREVENIRE A TRANSMITERII INFECTIEI PRIN SANGE, SERINGI, INSTRUMENTAR -evitarea, in masura posibilului a transfuziilor de sange si a tratamentelor injectabile -folosirea pt transfuzii numai a sangelui testat -sterilizarea corecta a instrumentarului medical dupa fiecare utilizare -folosirea acelor, seringilor si instrumentarului de unica folosinta MIJLOACE DE PREVENIRE A TRANSMITERII HIV DE LA MAMA INFECTATA LA COPIL Sarcina nu este recomandata la femeile HIV positive deoarece: -poate grabi evolutia infectiei spre SIDA la mama, afectandu-i astfel sanatatea si scurtandu-i viata -exista riscul transmiterii infectiei la copil, a carui speranta de viata va fi foarte mica Daca sarcina nu este prea inaintata, se poate recomanda o intrerupere de sarcina. NIMENI INSA NU POATE OBLIGA O FEMEIE SERO-POZITIVA SA NU AIBE COPII. De asemenea, barbatilor seropozitivi le este recomandat sa nu aibe raporturi sexuale cu intentia de procreere deoarece: -isi vor infecta partenerele -sarcina poate declansa boala mai repede la femeia seropozitiva -exista riscul de a transmite infectia si copilului

    2
    0

  • Trurli pe 17 Sep 2008, 10:24
    Multumim

    Multumim pentru informatii!

    0
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod