8 cauze ale transpiraţiei excesive

Transpiraţia este o reacţie normală atunci când apare la temperaturi ridicate: ea are rolul de a răci corpul şi de a elimina toxinele.
Cu toate acestea, transpiraţia excesivă şi urât mirositoare poate crea disconfort pentru persoana care se confruntă cu ea şi, de asemenea, semnalează că ceva poate fi în neregulă. Indiferent dacă este vorba de hiperhidroză sau de o altă afecţiune medicală, este foarte important să aflăm motivul din spatele acesteia pentru a preveni mai multe probleme serioase pe viitor.

Care sunt posibilele cauze ale transpiraţiei excesive?


Stresul

Excesul de transpiraţie ar putea fi cauza de stres. Stresul şi anxietatea afectează negativ nu numai organismul, dar se poate manifesta şi sub forma transpiraţiei. Acest tip de transpiraţie miroase proeminent deoarece conţine grăsimi şi proteine în combinaţie cu bacterii ale pielii.

Hipertiroidism

Hipertiroidismul este o afecţiune în care glanda tiroidă devine hiperactivă şi începe să producă prea mult hormon tiroidian.
Când se întâmplă acest lucru, procesele din organism sunt grăbite şi printre multe alte simptome, poţi simţi nervozitate sau anxietate şi te poţi confrunta cu prierderea în greutate sau transpiraţia excesivă. Acestea ar putea fi semnale de alarmă pentru a merge la medic pentru examinarea tiroidei.

Hipoglicemia

Deşi transpiraţia excesivă poate avea numeroase cauze, uneori poate fi vorba de hipoglicemie (un nivel scăzut al zahărului din sânge). Astfel de transpiraţie are loc indiferent de temperatura din cameră sau din exterior. Împreună cu ea, o persoană cu un nivel scăzut de glucoză din sânge s-ar putea să simtă foame necontrolată, anxietate, ameţeli şi probleme de vedere.

Hiperhidroza

Excesul de transpiraţie pe o singură zonă a corpului, cum ar fi gâtul, axile, palme sau tălpile picioarelor, se numeşte hiperhidroză.
Aceste zone sunt afectate cel mai mult din cauza concentraţiei ridicare de glande sudoripare. Nu este periculoasă, dar este incomodă şi poate provoca jenă. Hiperhidroza este uneori urmată de iritaţii şi durere la nivelul pielii, cât şi de anxietate. Dacă observi pete pe tricou în jurul axilelor sau ai mai mereu palmele umede, este recomandat consultul unui medic. Din fericire, există remedii care pot reduce simptomele.

Efectele secundare ale medicamentelor

Excesul de transpiraţie poate fi cauzat de un medicament pe care îl iei. Nu este nimic de speriat, transpiraţia este un efect secundar comun în cazul multor medicamente, cum ar fi antibiticele, tratamentul pentru tensiunea arterială sau cel psihiatric.

Menopauza

Se simte ca o căldură imensă în piept care se îndrepată spre cap şi este însoţită de transpiraţie excesivă.
Acest lucru se întâmplă din cauza menoupauzei care urmează să se instaleze sau perimenopauzei. Transpiraţia, disfuncţia ciclulul menstrual, migrenele, bufeurile şi frisoanele se produc ca urmare a schimbării nivelurilor de estrogen.

Febra de origine necunoscută

O febră de origine necunsocut este o febră de cel puţin 38,3 °C, care se produce, de obicei, fără explicaţii şi durează aproximatic 3 săptămâni. Există 4 tipuri de astfel de febră: clasică (afectează persoanele sănătoase), nosocomială (ca rezultat al spitalizării), deficiențe imune (apare la persoanele cu sisteme imunitare compromise) și asociate cu HIV. Simptomele tipice ale febrei includ o temperatură ridicată, transpiraţii, frisoane şi dureri de cap.


Obezitatea

Obezitatea este o afecţiune caracterizată prin prezenţa unei cantităţi mari de grăsime corporală. Genetica, inactivitatea, o dietă nesănătoasă, obiceiuri alimentare greşite, anumite medicamente şi lipsa somnului pot provoca obezitatea şi pot duce la problemele de sănătate suplimentare. Obezitatea provoacă hiperhidroză secundară.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod