Terapia cu ozon: ce beneficii aduce?

Terapia cu ozon este cunoscuta pentru minunatele ei efecte de incetinire a imbatranirii, de remodelare a corpului, dar, mai ales, de vindecare a numeroase boli.

Terapia cu ozon este cunoscuta pentru minunatele ei efecte de incetinire a imbatranirii, de remodelare a corpului, dar, mai ales, de vindecare a numeroase boli.


Medicii afirma ca o perfuzie cu ser fiziologic ozonat echivaleaza cu a respira aerul ozonat de munte la 2000 de metri altitudine, timp de 2 saptamani. Ozonarea este solicitata in probleme articulare, reumatismale, stres si oboseala cronica, dar si pentru energizarea organismului. Aparatul Medozons BM transforma oxigenul (O2) in ozon (O3) prin descarcari electro-magnetice in plasma. Din aparat, ozonul este dozat precis si incarcat in flacoane de perfuzie, folosit pentru ozonizarea preparatelor medicinale sau administrat sub forma de gaz in diferite proceduri.

Tratamentul cu ozon este folosit cu rezultate spectaculoase la sportivii de performanta pentru a le imbunatati capacitatea de efort si rezistenta. Este un stimulent si nutritiv al muschilor si sistemului nervos, aprobat de toate federatiile sportive, deoarece ozonul se transforma complet in oxigen si acesta nu se incadreaza in lista substantelor cercetate in controalele antidoping.

Ozonul are efect in eliminarea toxinelor: distruge rapid germenii patogeni, distruge moleculele toxinelor ingerate sau produse de catre corp, la fel cum in natura ozonul curata apele de poluanti, ingrasaminte, insecticide sau deversari acide.
 

Ozonoterapia - un tratament revolutionar

Terapia cu ozon reprezinta un tratament revolutionar, cu efecte pe termen lung si cu actiuni vindecatoare remarcabile.
Terapia si-a dovedit eficienta in numeroase domenii medicale, dar este utilizata cu succces si in segmentul cosmetic, pentru tratamentele impotriva imbatranirii.

Ariile medicale de interes, in care ozonoterapia se aplica cu rezultate deosebite, sunt reprezentate de:
 
  • Dermatologie: herpes, acnee, eczeme, celulita;
  • Medicina interna: hepatita, boala Chron;
  • Neurologie: cefalee, depresie, boli neurovasculare;
  • Reumatologie si ortopedie: reumatism articular, hernie de disc, lombosciatica, gonartroza;
  • Angiologie: insuficienta venoasa, ulcer diabetic, ulcer postflebitic;
  • Oncologie: efect de limitare a diseminarii tumorale.

Pornind de la faptul ca la originea oricarei afectiuni se afla oxigenarea insuficienta la nivel celular, tratamentul bazat pe un amestec de oxigen si ozon face "reparatia" din interior, reducand zona afectata si inflamatia. Terapia oxigen-ozon constituie o metoda naturala de vindecare ce exploateaza proprietatile celor doua gaze.
Printr-o amestecare perfecta se pot neutraliza toxinele acumulate de-a lungul timpului in interiorul corpului, se pot reduce inflamatiile, se regleaza pH-ul, se activeaza circulatia sangelui. Amestecul oxigen-ozon poate fi administrat atat local, cat si sistemic, in intreg organismul.
 

Cum actioneaza ozonul in organism?
 
Leziunile celulare care stau la baza multor afectiuni, dar si a procesului de imbatranire, sunt produse mai ales de speciile reactive de oxigen sau radicalii liberi de oxigen. Asadar, oxigenul absolut necesar celulelor corpului poate fi nociv in acelasi timp, cand sistemul antioxidant nu functioneaza eficient. Ozonul este o molecula ce contine trei atomi de oxigen. In afara organismului se comporta ca un puternic oxidant, insa in organism, s-a observat ca efectul sau este, din contra, antioxidant, efect responsabil de altfel de calitatile sale terapeutice.

Desi privita cu suspiciune la inceput, terapia cu ozon castiga din ce in ce mai mult teren, gratie unor beneficii asupra organismului uman precum stimularea producerii de neutrofile (celule ale sistemului imunitar), cresterea nivelelor de interferon, TNF alfa, interleukine (substante implicate in imunitate), cresterea elasticitatii globulelor rosii cu oxigenarea consecutiva mai buna a tesuturilor.
 

Efectele benefice ale terapiei cu ozon
 
Au fost derulate numeroase studii pentru a pune in evidenta partile bune si rele ale acestei terapii inovatoare.
Beneficiile noii terapii au facut ca aceasta sa se adreseze multor afectiuni medicale, in timp ce efectele negative se pare ca nu exista. Cele mai importante proprietati medicale ale ozonoterapiei includ:

  • Reduce durerea;
  • Reduce inflamatia;
  • Injectat local creste schimbul de oxigen la nivelul tesuturilor;
  • Accelereaza eliminarea toxinelor;
  • Eficienta in combaterea infectiilor virale si bacteriene;
  • Combate infectiile fungice;
  • Stimuleaza sistemul imunitar;
  • Activeaza circulatia.
 
Informatii oferite de Dr. Ovidiu Chis,  medic consultant ayurveda, sanatate publica si management, in cadrul Centrului Medical Ayurveda Sibiu, www.ayurveda-sibiu.20m.com.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • VIRGIL pe 23 Ian 2018, 07:15
    Aparatul Medozons BM

    ma intereseaza achizitionarea unui asemenea aparat;de unde se poate cumpara si care este pretul? VA MULTUMESC !

    0
    0

  • adrian pe 22 Oct 2014, 19:47
    buna este recomandat pentru cineva care face tratament cu citostatice?

    buna as dori sa stiu daca se pote face terapia cu ozon daca pacienta a fost diacnosticata cu cancer de col uterin si a inceput sa faca tratament cu citostatice va multumesc

    6
    0

  • Micu Mihaela pe 27 Mai 2014, 12:49
    Aparat generator de ozon cu tot ce trebuie pentru instalare in cada, cu cadita de picioare si bineinteles cu presul prin care iese ozonul si cu protectii pt a nu sari apa afara

    Buna, VA rog mult daca puteti sa imi spuneti si mie de unde pot achizitiona asa ceva. Am gasit ceva de genul, la o firma Haufman dar nu cred ca o sa ma inteleg cu ei ca nu cunosc germana. MUltumesc mult.

    0
    2

  • CHIRCA MIHAI pe 22 Iul 2012, 09:25
    Achizitionarea de produse ozonate.

    Sunt pensionar din Iasi am probleme cu circulatia la membrele inferioare si doresc sa fac un tratament cu produse ozonate precum uleiul de masline ozonat sau ulei de floarea soarelui ozonat .Va rog sa-mi spuneti procedura de a intra in posesia acestor produse . Va multumesc

    7
    0

  • soare gheorghe pe 21 Apr 2012, 09:38
    pproducatorul

    sunt interesat de achizitionarea unui aparat, cit costa, daca exista importator. telefon 0723 245 257

    16
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod