Sănătatea ta: Întărește-ți imunitatea cu 7 suplimente alimentare

În sezonul rece, te poți confrunta cu o imunitate scăzută, adică poți deveni vulnerabilă în fața virusurilor, bacteriilor și a microbilor care circulă nestingherit prin aer. Din acest motiv, în fiecare toamnă este indicat să faci o cură cu suplimente alimentare, care îți revitaminizează și remineralizează organismul, astfel încât sistemul imunitar să fie din nou imbatabil.

Trebuie să știi că suplimentele alimentare nu înlocuiesc o alimentație sănătoasă și echilibrată și nici mișcarea. De fapt, în lipsa acestor elemente de bază, suplimentele alimentare nu prea dau rezultate.

1. Suplimente pe bază de usturoi

Probabil știi de la bunica sau de la mama că usturoiul este sfânt în sezonul rece, deoarece te ferește de răceală și de gripă.
Într-adevăr, usturoiul este eficient în procesul de întărire a imunității, însă doar dacă îl consumi cu regularitate. Cum acest lucru nu îți este la îndemână tot timpul, poți apela la suplimentele alimentare pe bază de usturoi.

2. Suplimente pe bază de produse apicole

Produsele apicole, cum ar fi propolisul, lăptișorul de matcă, polenul și pastura, sunt extraordinare pentru sănătatea organismului. Ele întăresc sistemul imunitar, detoxifică organele interne, îți conferă mai multă energie și îți furnizează o mulțime de vitamine necesare bunei funcționări a organismului.

Dacă de primele produse cu siguranță ai auzit, pastura abia de câțiva ani a început să beneficieze de promovare.
Pastura sau "pâinea albinelor" este un produs foarte hranitor, care îți oferă vitamine din grupul B, vitaminele C, D, E si K, enzime, proteine și glucide. Ține și tu o cură cu suplimente alimentare pe bază de produse apicole, pentru a avea o imunitate de fier.

3. Suplimentele cu spirulină

Spirulina este o algă miraculoasă, care furnizează organismului vitamina A, vitamine din complexul B, cupru, fier, zinc și seleniu. Suplimentele alimentare pe bază de spirulină te ajută să-ți întărești imunitatea, să slăbești, să-ți protejezi ficatul și să previi boli grave, cum ar fi cancerul.

4. Suplimentele pe bază de echinacea

Echinacea este o plantă medicinală despre care studiile arată că poate întări sistemul imunitar, dacă este urmată o cură de cel puțin 3 luni.
Suplimentele pe bază de echinacea sunt foarte căutate în sezonul rece, deoarece pot preveni îmbolnavirea de răceală sau gripă. Pentru aceasta, este foarte important să ai grija de alimentația ta și să faci mișcare.

5. Suplimente pe bază de fructe de pădure

Fructele de pădure, în special afinele, conțin cantități importante de antioxidanți și de substanțe care îți întăresc imunitatea. În sezonul rece, poți urma o cură cu suplimente pe bază de fructe de pădure, ideală pentru a-ți proteja organismul de bacterii și virusuri, dar și pentru a-ți reface nivelul de energie.

6. Suplimente pe bază de ulei de pește

Suplimentele alimentare pe bază de ulei de pește sunt o sursă excelentă de acizi grași esențiali omega 3, necesari pentru scăderea colesterolului și protejarea inimii.
De asemenea, aceste suplimente contribuie și la întărirea imunității.

7. Suplimentele cu vitamine

Suplimentele alimentare pe bază de vitamine (C, D și E) sunt și ele eficiente pentru întărirea imunității, mai ales în sezonul rece, când riscul de contactare a virusurilor răcelii și gripei este mai mare.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Sanziana pe 27 Nov 2013, 14:25
    Imune

    ati incercat acest produs? in afara aud doar lucruri bune despre tratamentul cu alge marine pentru imunitate http://www.ekilibrium.ro/articol/Produse/Tratament_sistem_imunitar/Imune-229.html

    1
    0

  • http://www.lifecare-oportunita pe 15 Nov 2013, 18:13
    Produse pt sanatatea ta

    Viata ne ofera de multe ori oportunitati pe langa care trecem indiferenti si neinformati. Oportunitatea BIO iti ofera locul si momentul potrivit pentru a deveni un om LIBER! http://www.lifecare-oportunitate.ro/

    2
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod