Remedii naturale pentru indigestie: Scapi de dureri rapid

Te doare stomacul, ești balonată sau ai o stare de greață? Află câteva remedii naturale pentru indigestie care te ajută să te simți mai bine.
În ultima vreme te doare stomacul după ce mănânci, amețești sau îți este greață? Indigestia apare în cele mai nepotrivite momente și trebuie să iei măsuri pentru a evita înrăutățirea simptomelor. Nu trebuie să te concentrezi exclusiv pe eliminarea durerilor, ci, în același timp, este esențial să îți modifici dieta pentru a te asigura că aceste probleme apar din ce în ce mai rar. Fiecare aliment pe care îl consumi influențează starea tractului digestiv și, dacă te asiguri că incluzi în meniu în primul rând alimentele care îți fac bine, nu vei mai avea de suferit din cauza episoadelor de indigestie.

 
Iată câteva remedii naturale pentru indigestie:

 
1. Ghimbirul

Este extrem de eficient pentru eliminarea balonării și a durerilor de stomac. Poate fi consumat fie crud, ras peste cerealele de la micul dejun sau adăugat la salate și supe sau sub formă de capsule, luate după mesele principale.
De asemenea, poți alege ceaiul aromat de ghimbir în loc de cafea. Te ajută să fii mai relaxată și reglează digestia. Datorită acestor beneficii ghimbirul elimină centimetrii în plus și favorizează aplatizarea abdomenului, un element esențial atunci când vrei să slăbești și să porți din nou hainele tale preferate.

 
2. Ceaiul de mușețel

Reduce durerile de stomac și creează o stare de liniște și relaxare. Bea câte o ceașcă de ceai neîndulcit de trei ori pe zi și vei observa că simptomele indigestiei dispar după câteva zile.

 
3. Ceaiul sau uleiul de mentă

Ceaiul de mentă este un remediu util pentru cazurile persistente de indigestie. Dacă durerile nu cedează sau ești foarte balonată bea o ceașcă de ceai de mentă la trei ore și te vei simți mai bine. De asemenea, poți folosi și uleiul esențial de mentă.
Aplică o picătură pe încheieturi și vei înlătura rapid stările de greață sau amețeală cauzate de indigestie.

 
4. Bicarbonatul de sodiu

Pe lista de remedii naturale pentru indigestie, bicarbonatul de sodiu ocupă un loc central. Pune o lingură de bicarbonat de sodiu într-un pahar de apă, amestecă bine și bea. Acest amestec neutralizează acidul din stomac și elimină gazele. Dacă vrei să îmbunătățești gustul adaugă o linguriță de suc de lămâie.

 
5. Oțetul de mere

Este soluția ideală după mesele copioase, când ai o senzație de stomac prea plin și apar sughițul sau starea de greață. Amestecă o lingură de oțet de mere cu o ceașcă de apă și bea. Nu consuma această combinație pe stomacul gol!

 
6. Mănâncă încet 

Pentru a preveni indigestia trebui să mesteci bine și să nu mănânci foarte repede. Înghițirea aerului în timpul meselor extrem de rapide favorizează balonarea și durerile abdominale.
Contează și ora la care iei cina. În timpul somnului digestia devine mai lentă. De aceea este indicat să iei ultima masă cu minimum 3 ore înainte de culcare.

 
7. Fii atentă la sucuri și produse lactate

Dacă te simți balonată de fiecare dată când bei lapte sau iaurt ai putea avea o intoleranță la lactoză. Încearcă să consumi produse fără lactoză timp de câteva zile. Dacă simptomele dispar ai găsit cauza indigestiei! În ceea ce privește sucurile de fructe, fructoza din componența lor favorizează durerile abdominale și acumularea gazelor. Pentru a reduce efectele negative bea un pahar de suc de fructe numai în timpul mesei.

 
8. Chimenul

Semințele de chimen conțin ulei esențial care diminuează crampele abdominale, reduce durerile și elimină starea de greață. Mestecă-le de fiecare dată când te simți rău și în câteva minute starea ta se va îmbunătăți.

 
9. Un pahar de apă caldă

Uneori indigestia poate fi ameliorată cu puțină apă caldă, care relaxează tractul digestiv și favorizează tranzitul intestinal.

 
10. Apa cu lămâie sau lime

Un pahar de apă în care ai stors sucul de la o lămâie elimină rapid greața și te ajută să respiri mai ușor. După 30 de minute vor scădea și durerile și vei putea să revii la activitățile tale.
Dacă vrei să variezi gustul poți înlocui lămâia cu lime. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod