Dacă dormi pe o parte, te trezești prost dispus

Un studiu de proporții mari în știința somnului a descoperit că poziția în care dormi poate avea o influență semnificativă asupra modului în care te vei simți dimineața. Iată de ce te trezești prost dispus dacă dormi pe o parte!

De ce te trezești prost dispus dacă dormi pe o parte?


Ca în cazul celor mai mulți oameni, adormitul probabil că este preocuparea ta principală atunci când vine vorba de odihnă și de a o lua de la început în dimineața următoare. Apoi rămâi cu sarcina de a încerca să stai treaz, dar nu despre asta este vorba.

Care este motivul pentru care, atunci când ai dormit timp de opt ore, te trezești uneori abia simțind că ai atins perna sau patul? Ei bine, un nou studiu a dezvăluit câteva date despre modul în care poziția în care dormi poate avea o influență semnificativă asupra felului în care te vei simți dimineața.
Studiul a avut 1.021 de participanți care au fost chestionați cu privire la obiceiurile lor de dormit. Cei care au participat au fost o reprezentare destul de bună a populației adulte, aceștia variind cu vârsta între 18 și 77 de ani, fiind 54,4% femei și 45,6% bărbați.

Când au fost întrebați în ce poziție au dormit și cât de bine au dormit, cei care au obiceiul de a dormi pe spate au spus că au dormit cel mai bine. Mulți dintre respondenți au raportat că preferă să doarmă pe o parte, în poziția fetusului, deoarece este comod.
Cu toate acestea, 40% dintre cei care au raportat că au dormit în această poziție au raportat de asemenea că au dormit prost. De ce o poziție inițial comodă pare a duce la un somn prost?

De fapt, persoanele care au dormit pe spate și pe burtă s-au dovedit a fi cele mai prost dispuse dintre toți oamenii în timpul dimineții. Persoanele care au dormit pe spate, pe de altă parte, au avut mult mai multe șanse să se trezească motivate și pregătite pentru noua zi.

Apoi, studiul a analizat problema spațiului și existența unei alte persoane în pat, lângă participanți.
Ce efect are împărțirea patului asupra calității somnului și ce spune poziția a doi parteneri în timpul somnului despre relația lor?

Cuplurile care au dormit spate în spate au raportat că au dormit cel mai prost noaptea, 37% dintre acestea spunând că au avut parte de o calitate a somnului sub medie. Dar poziția lingurii la depărtare (spooning fără a se atinge) a fost cea mai bună poziție pentru 72% dintre cupluri, care au raportat că au avut parte de un somn odihnitor. Dar asta înseamnă că au dormit pe o parte.

În același timp, 99% dintre cei care au dormit în brațe sau la distanță, dar pe aceeași parte, au declarat că sunt mulțumiți de relația lor, comparativ cu 85% dintre respondenții care au dormit pe spate. 

Însă cum poți dormi cel mai bine? Se pare că singur.
Același lucru este valabil și pentru oamenii care dorm cu câinii lor.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod