6 plante pentru un creier mai sănătos și pentru o gândire limpede

Acum mai bine de un sfert de milion de ani, strămoșii noștri au început să sedimenteze o inteligență unică, cea care le-a permis să se concentreze nu numai pe scopurile lor practice, precum supraviețuirea, dar și pe meditația asupra sensului existenței.
Atingând probleme complexe, aceștia au pus baza a ceea ce este umanitatea azi.

Însă a mai trecut mult timp pentru ca specia să înceapă să înțeleagă modul în care funcționează creierul, cum se desfășoară procesele de gândire și care este legătura cu trupul. Ayurveda este prima care a pus accent pe aceste preocupări, descoperind și plantele care hrănesc creierul, susțin procesele de gândire, scad stresul și îmbunătățesc memoria.

Mai jos, noi am adunat informații prețioase despre modalitatea de funcționare a creierului, dar și despre plantele care îl pot hrăni.
Vezi care sunt aceste miracole din natură și cum te pot ajuta să duci o existență fericită!

Cum funcționează creierul și cum îl poți hrăni


Se spune că neuroștiința, la nivelul său elementar, a început odată cu meditațiile lui Siddhartha Gautama, ce urma să devină iluminatul Buddha. Tot atunci, părintele grec al medicinei, Hippocrate, descria creierul ca fiind sediul gândirii, al senzațiilor, al emoției și al cunoașterii. De partea cealaltă, Aristotel spunea că locul creierului e în inimă, iar, mai târziu, în secolul XX, înțeleptul indian Ramana Maharshi conchidea că inima e sediul simțirii propriului eu.

Pentru a ne ajuta să cunoaștem lumea înconjurătoare, pe noi înșine sau să învățăm și să înțelegem, creierul se folosește de nutrienți și de biochimicale.
Iar prima care a perceput acest fapt este Ayurveda, ce încurajează folosirea plantelor nealterate ca hrană pentru creier. Citește continuarea pe divahair.ro


divahairro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod