Rapiditatea şi îndemânarea, calităţi care-ţi îndrumă copilul către tenisul de masă

Tenisul de masă este un sport excelent pentru copii, o activitate care poate facilita dezvoltarea sănătoasă a copilului, dar şi învăţarea încă de la vârste fragede a disciplinei şi antrenarea capacităţii de a se concentra.
Tenisul de masă este un sport excelent pentru copii, o activitate care poate facilita dezvoltarea sănătoasă a copilului, dar şi învăţarea încă de la vârste fragede a disciplinei şi antrenarea capacităţii de a se concentra.

“Copiii au din ce în ce mai multe ispite care îi îndeamnă să fie sedentari, iar de acest obicei vor scăpa foarte greu. Practicarea unui sport de la vârste fragede va avea un efect benefic atât asupra tonusului, precum şi asupra dezvoltării armonioase a organismului. Un copil care vine la tenis de masă va fi cu siguranţă un copil mai disciplinat şi cu o mai mare putere de concentrare”, ne spune domnul Gheorghe Mitruţ, antrenor.

Când şi de ce vă daţi copilul la tenis de masă?


Vârsta optimă la care un copil poate veni să practice tenisul de masă este 8 ani, însă, în unele cazuri, acestă vârstă poate fi mai mică sau mai mare, în funcţie de abilităţile copilului. La grupele de începători copiii au, de obicei, între 5 şi 10 ani.
Calităţile principale care ar trebui să vă îndemne să duceţi copilul la tenis de masă sunt, în primul rând, rapiditatea de mişcare şi îndemânarea. Pentru că obiceiurile deprinse la vârste fragede se păstrează, este bine să practice cu un antrenor care să îi explice, chiar de la primele şedinţe, mişcările corecte.

Beneficii


Deoarece nu este un sport de contact, tenisul de masă este un sport unde nu au loc accidentări dese. De obicei, gradul de difilcutate, de forţă şi de rezistenţă necesare evoluează odată cu nivelul de pregătire aşa încât riscul accidentărilor este foarte mic.
Pentru că nu întrebuinţează o grupă de muşchi mai mult decât pe altele, tenisul de masă este benefic încă de la vârsta copilăriei.
Corpul este lăsat să se dezvolte armonios, fără a fi deformat. Aceasta pentru că tenisul de masă combină agilitatea de a răspunde la loviturile adversarului cu rapiditatea de organizare a propriei strategii.
Având în vedere calităţile menţionate, acest sport poate fi practicat în egală măsură şi cu randament la fel de bun atât de fete, cât şi de băieţi.

Calităţi dezvoltate de tenisul de masă


Coordonarea – datorită dimensiunilor mici ale mesei de joc, coordonarea este importantă pentru a plasa mingea exact în locul unde va fi mai greu de ajuns de către adversar
Viteza de reacţie – tenisul de masă se joacă într-un ritm susţinut astfel încât este nevoie de viteză în deplasarea către minge, dar şi în schimbările de strategie. Aceste acţiuni cer o rezistenţă mare la efort.

Concentrarea – tot dimensiunile mici ale mesei precum şi viteza cu care se desfăşoară schimburile de mingi sunt responsabile pentru un nivel de concentrare extrem de ridicat asupra traiectoriei mingii şi a schimbărilor de stil de lovitură din partea adversarului.
În primă instanţă, veţi observa îmbunătăţiri asupra capacităţii de concentrare asupra unor acţiuni din rutina zilnică precum şi la şcoală.

Disciplina – antrenamentul, competiţia şi obişnuinţa de a socializa se vor traduce în timp într-un câştig la capitolul disciplină, copilul fiind integrat în structuri sociale încă de la vârste fragede.

Timp petrecut constructiv
Pentru nivelul amator sunt suficiente două sau trei şedinţe pe săptămână, numărul acestora urmând să crească până la 5-6 pentru practicarea tenisului de masă la nivel de performanţă.

Un sport accesibil
La început, copilul poate veni cu echipament obişnuit de sport, iar paletă poate închiria gratis de la sală. Aşa încât veţi plăti numai antrenorul şi orele de joc.
Necesitatea de a achiziţiona paletă sau echipament special apare abia mai târziu, după intrarea în circuitul competiţional.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod