Exercitiile fizice: un remediu pentru diabetici

Toata lumea are nevoie de exercitii. Este o forma buna de a pierde kilograme si de a fi in forma. Practicarea exercitiilor in mod regulat reduce riscul bolilor cardiovasculare si scade nivelul zaharului in sange.
Tipul de exercitii este foarte important
 
Ideal este ca inainte de a incepe orice fel de exercitii sa te consulti cu un antrenor de sport.  Indiferent de problema de sanatate cu care te confrunti, fie diabetul sau altceva, un profesor de sport iti poate indica care sunt exercitiile optime. Verifica-ti mereu nivelul zaharului in sange inainte de a face orice efort. Orice exercitiu scade nivelul zaharului in sange, asa ca, in cazul in care al tau este destul de scazut, nu trebuie sa-l scazi mai rau.
Daca ai stari de ameteala  sau de confuzie intrerupe activitatea fízica pe care ai inceput-o. Si bea un suc de portocala sau orice fruct care sa iti permita rapid sa obtii putina glucoza.
 
 
Ai grija ce exercitii faci!

 
Picioarele tale pot suferi consecintele. Asigura-te ca porti o incaltaminte confortabila si poarta ciorapi care sa absoarba transpiratia. Daca picioarele tale au deja o circulatie proasta, incearca sa nu faci exercitii care sa puna o presiune mare asupra lor, cum este natatia, yoga sau tai chi.
Daca folosesti insulina, fa-ti injectia in abdomen si nu in picioare sau brate atunci cand faci exercitii.
 
Daca ai diabet trebuie sa ai mai multa grija.  Fii mereu atenta  la exercitiile pe care le faci si ai grija asupra simptomelor pe care le provoaca. Nivelul glucozei este in jur de  250 mg/dl? Ai probleme cardiovasculare?
 

Bea multe lichide!

 
Inainte, in timpul si dupa fiecare sesiune de exercitii trebuie neaparat sa te hidratezi. Deshidratarea poate ridca  nivelul zaharului in sange.
Band apa mentii celulele sanatoase in functiune. Bea cate 6-8 pahare de lichid pe zi, asa vei evita deshidratarea, si implicit  iti va ajuta la dieta.   
 
Nu este necesar sa te inscriila un curs de gimnastica pentru ca exercitiile sa fie o parte din viata ta. Plimba-te, printre alte activitati, este gratis. Urca pe scari in loc sa iei liftul. Nu-ti folosi mereu automobilul. Incearca sa faci 10 000 de pasi pe zi, te pot ajuta mult. Incearca sa faci 30 de minute de exercitii, cinci zile pe saptamana.   
 
In ultimul rand, orice activitate fízica vei alege asigura-te sa fie una care sa-ti placa.
Astfel vei evita sa o abandonezi repede. Mai ales ca poti alterna activitatile, este mult mai bine….De ce nu dansezi?
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • madalina banica pe 25 Apr 2009, 10:03
    intrebare

    este bine sa mearga cu rolele 30 min pe zi?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod